TEMEL EĞİTİMDE 10.000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA 81 İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
TEMEL EĞİTİMDE 10.000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA 81 İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TEMEL EĞİTİMDE 10.000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA 81 İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Millî Eğitim Bakanlığının okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için yürüttüğü "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında 81 ilin millî eğitim müdürleri ile değerlendirme toplantısı yapıldı.  


Çevrim içi ortamda Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy başkanlığında yapılan toplantıya, Bakan Yardımcıları Petek Aşkar ve Nazif Yılmaz ile Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç, Orta Öğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Ertuğrul Karalar, Teftiş Kurulu Başkanı Metin Çakır,  Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Murat İlikhan, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Bakan Danışmanı Dr. Sevil Uygun İlikhan ile ilgili genel müdürlüklerin daire başkanları ve 81 ilin millî eğitim müdürleri katıldı. 

 

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Şensoy, faaliyetlerde zamanı etkin kullanmak için planlı, kontrollü ve koordineli çalışmanın önemine değindi. Okulların yeni eğitim öğretim yılına sorunsuz bir şekilde hazırlanmaları için gereken çalışmaların titizlikle yapıldığını ifade eden Şensoy, özverili çalışmalarından dolayı il millî eğitim müdürleri ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek okulların şenlik havasında açılması için tüm imkânların seferber edileceğini söyledi.

 

Toplantıya çevrim içi katılan Bakan Yardımcısı Aşkar ise Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi'ndeki gelişmelerin her ay yapılacak olan toplantılarda paylaşılacağını, hedefler doğrultusunda çalışmaların düzenli olarak değerlendirileceğini belirtti.

Bakan yardımcısı Nazif Yılmaz da özellikle yaz tatilinde yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirmelerin yapılmasına işaret etti. Yılmaz; öğretmen, öğrenci ve velilerin eğitimlerden haberdar edilmeleri ve Kur'an kursu, geleneksel el sanatları, kültür ve değerlerimizi kapsayan çalışmalardan istifade edilmesi noktasında açıklamalarda bulundu.

 

3 bin yeni anaokulu açılıyor

2022 yılı sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı açılması hedefine kararlılıkla ilerlendiğinin değerlendirildiği toplantıda, proje kapsamında 25'i özel eğitim anaokulu olmak üzere 750 yeni anaokulu açıldığı ve 288 anaokulunun inşaatının devam ettiğinin altı çizildi. 3 bin anaokulunun yapılacağı yerlerin belirlendiği ifade edildi.

 

40 bin yeni ana sınıfı

10 Haziran 2022 tarihi itibarıyla ana sınıfı şube sayısının bir önceki yıla göre 8 bin 903 artış gösterdiği belirtildi. Yeni açılan ana sınıflarının 1.789'unun yönetmelik değişikliği ile ana sınıfı açılması için gerekli öğrenci sayısının 5'e düşürülmesi ile yapılandırıldığı, bu ana sınıflarında yaklaşık 12 bin 600 çocuğun eğitim aldığı değerlendirildi ve yeni açılan ana sınıflarının küçük onarımları için gerekli ödenekler ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderildi.

 

Toplantıda ayrıca 7 bin 693 kurumda 9 bin 69 destek eğitim odası açılmasına karar verildi. Bu sınıfların temel ihtiyaçlarının Bakanlıkça karşılanması kararlaştırıldı.

 

8 bin 320 okulun iyileştirilmesine yönelik çalışmalar hız kazandı

8 bin 320 okulun iyileştirme kapsamına dâhil edildiği ve bu kapsamda okullara malzeme desteği sağlandığı ifade edilen toplantıda, 3 bin 471 okula ihtiyaç doğrultusunda spor malzemesi,165 okula müzik malzemesi temin edildiğinin altı çizildi. Proje kapsamındaki okulların öğretmenler odası için 3 bin 120 okula bilgisayar, 2 bin 198 okula sandalye, 1.622 okula dolap, 1.357 okula masa ve 2bbin 908 okula yazıcı temin edildiği belirtildi. 

Ayrıca proje kapsamında 275 adet özel eğitim materyalleriyle okulların kameralı güvenlik ve ses sistemi ihtiyaçlarının karşılandığı yaklaşık 3.ç bin 500 okula ödenek göndermek için çalışmaların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.  Okul bahçelerinin uygun olan yerlerine çocukların tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği alanlar için mimari tasarımların tamamlandığı kaydedildi.

Yaz aylarında ihtiyacı olan tüm okulların büyük onarım ihtiyaçlarının karşılanmaya devam edeceği de vurgulandı. 

 

Proje başlangıcından bu yana düzenli olarak yüz yüze ve çevrim içi ortamda gerçekleştirilen değerlendirme görüşmelerinin devam edeceğinin duyurulduğu toplantıda, halk eğitim merkezleri tarafından 4.259 okulda "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi" kapsamında yapılan çalışmalar hızla devam ederken kaliteden taviz verilmeyeceği,  öğrencilerin yüksek yararına olacak şekilde çalışmaların hızla sürdürüleceği, çalışmaların yerelde takiplerinin titizlikle yapılacağı ve gerekli desteğin sağlanacağını belirten Şensoy, projenin başarı ile tamamlanıp okulların tüm ihtiyaçları karşılanmış, sorunsuz bir şekilde yeni eğitim öğretim dönemine başlatılacağını vurguladı. 

Şensoy ayrıca yaz dönemi boyunca "Yaz Okulu" çalışmaları "Matematik Seferberliği" kapsamında yapılan çalışmalar, "Destekleme Yetiştirme Kursları" kapsamında planlanan eğitimler ile öğretmen ve yönetici eğitimlerinin devam edeceğini belirtti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.