"ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZLERİMİZ İLE SALGIN DÖNEMİNDE ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAKLAR SUNDUK"  

"ÖLÇME DEĞERLENDİRME MERKEZLERİMİZ İLE SALGIN DÖNEMİNDE ÖĞRENCİLERE YARDIMCI KAYNAKLAR SUNDUK"

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Bursa programında ölçme değerlendirme merkezinde incelemelerde bulundu. Buradaki ziyaretinde, Kovid-19 salgını döneminde öğrencilere yardımcı kaynak desteği sağladıklarını hatırlatan Özer, "Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 81 ilde ölçme değerlendirme merkezlerinin belirli standartta soru hazırlamaları ve 81 ilde kullanılabilmesi için yeni bir dijital platform oluşturuldu. Bu platform sayesinde hazırlanan sorulardan okullardaki öğretmenlerimiz de yaralanabildiler." dedi.

Bakanlığımızca kurulan ölçme değerlendirme merkezleri tarafından Kovid-19 salgını döneminde öğrencilere yardımcı kaynak desteği sağlandı. 
 
Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Bursa'da ölçme değerlendirme merkezini gezerek incelemelerde bulundu. 
 
Ölçme değerlendirme merkezlerinin, ulusal ve uluslararası öğrenci başarı izleme programlarının koordine edilmesi ile yardımcı kaynakların hazırlanmasında kapsamlı çalışmalar yaptığını söyleyen Özer, merkezlerin hizmetleri hakkında bilgi verdi: "Özellikle Kovid-19 salgını günlerinde öğrencilere yardımcı olmak üzere tüm kademe ve sınıf seviyelerinde çok sayıda yardımcı kaynak hazırlayarak öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sundular. Diğer taraftan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından 81 ilde ölçme değerlendirme merkezlerinin belirli standartta soru hazırlamaları ve 81 ilde kullanılabilmesi için yeni bir dijital platform oluşturuldu. Bu platform sayesinde hazırlanan sorulardan okullardaki öğretmenlerimiz de yaralanabildiler. Diğer taraftan ulusal öğrenci başarı izleme çalışmalarımızın 81 ilde başarılı bir şekilde uygulanmasında da çok önemli katkıları oldu. Bursa'da da ölçme değerlendirme merkezi oldukça başarılı bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Her geçen gün sunduğu hizmetlerin kapasitesi artıyor."
 
Özer, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve merkezde görevli öğretmenleri başarılı çalışmaları dolayısıyla kutladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.