MEB'İN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR  
MEB'İN  ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

MEB'İN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

Millî Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatındaki okullarda 2 yıl önce başlattığı TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda Bakanlığın iki genel müdürlüğü ile 210 okulda İSO belgelendirme çalışmaları tamamlandı.


Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede merkez ve taşra teşkilatıyla okul ve kurumlarında, ulusal ve uluslararası standartlar oluşturma çalışmalarını 2020'den beri yürüttüklerini ifade etti.

 

Bakanlık olarak Mesleki ve Teknik Eğitim, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerinin TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası'a sahip olduğunu belirten Özer, ayrıca Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ve Ölçme Değerlendirme Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası aldığını bildirdi.

 

Bakanlık bünyesinde kurulan Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimini'nin 2022 yılı belgelendirme hizmetleri faaliyetleri doğrultusunda gerçekleştirilen ilk belgelendirme tetkikleri sonucunda, "Personel Genel Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü" TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası almaya hak kazanmıştır." bilgisini paylaştı

 

Merkez teşkilatta 5 birimde çalışmalar sürüyor

Bakan Özer, Bakanlık merkez teşkilatında TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirme sürecine ilişkin bilgi verirken Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler, Din Öğretimi, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlükleri; Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

 

Okullar ve kurumlarda ISO seferberliğinin ilk verileri

Okul ve kurumlarda da Türk Standartları Enstitüsü iş birliğinde TSE & EOQ (Avrupa Kalite Teşkilatı) Personel Belgelendirme Programı'na uygun olarak çalışmalar yürütüldüğünü ifade den Özer, bu kapsamda TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi alanında 71, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi alanında 77, TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi alanında ise 30 tetkik görevlisi ile hizmet verildiğini belirtti.

 

Bakan Özer, "Okul ve kurumlarda yürütülen kalite yönetim sistemi çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: "Okul ve kurumlarımız; sağlık ve güvenlik şartları ile kalite yönetimlerini uluslararası standartlara uygun olarak belgelendirmektedir. 54 okul/kurum TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, 156 okul/kurum TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi almıştır. TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi standardı ile ilgili belgelendirme çalışmaları sürdürülmektedir."

 

Bakan Özer öğretmenevi, uygulama enstitüleri, pansiyonlar, uygulama otellerinde de TS EN ISO Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarını başlattıklarını ve 2023 yılı sonuna kadar bu çalışmaları tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Cemal Özdemir'e belgelerini Bakan Özer takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.