İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZEL EĞLENCELİ İÇERİKLERLE OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORUM SETİ  
İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZEL EĞLENCELİ İÇERİKLERLE OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORUM SETİ

İŞİTME YETERSİZLİĞİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE ÖZEL EĞLENCELİ İÇERİKLERLE OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORUM SETİ

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ilkokula yeni başlayan işitme yetersizliği bulunan öğrencilere destek olmak amacıyla alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan ve 5 kitaptan oluşan "İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Öğreniyorum" başlıklı yardımcı ders materyali hazırladı. Salgın sürecinde daha özel gereksinimli öğrencilerin ihtiyaçları konusunda çok daha hassas davranmaya çalıştıklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Kaynak desteklerimizle özel çocuklarımızın hep yanlarında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Bugün paylaştığımız  'İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Öğreniyorum'  seti, zengin içeriğiyle işitme yetersizliği olan öğrencilerimizin okuma yazmayı kolaylıkla kavramalarını, Türkçe ve dilbilgisi kazanımlarını desteklemeyi amaçlıyor." dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı özel gereksinimli öğrencileri, sürekli artan zengin içeriklerle desteklemeye devam ediyor.
 
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün özel öğrenciler için hayata geçirdiği "İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Öğreniyorum" seti 5 kitaptan oluşuyor. Alanında bir ilk olan set, 2 Yardımcı Ders Aracı Kitabı, Öğretmen Kılavuz Kitabı, Öğrenci Çalışma Kitabı Ve Etkinlik Kitabından oluşuyor. Okuma yazma sürecine aktif katılım sağlayan içerikler ve görsel betimlemelerden oluşan "İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Öğreniyorum" seti, işitme yetersizliği olan öğrencilerin edinmeleri gereken becerileri destekleyen, beraberinde kelime dağarcığının zenginleşmesini sağlayan kaynaklardan oluşuyor. Öğrencilere eğlenceli etkinlikler ve öğrenmeyi motive edecekler çalışmalarla okuma yazmayı sevdirecek 5 kitaplık setin dijital versiyonuna da ücretsiz ulaşılabiliyor.  
 
Bakanlık olarak salgın sürecinde daha özel gereksinimli öğrencilerin ihtiyaçları konusunda çok daha hassas davranmaya çalıştıklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özel gereksinimli öğrencilerimizin zengin basılı ve dijital kaynaklarlarla hep yanlarında olduk, olmaya da devam ediyoruz. Mobil uygulamalar, dijital ders içerikleri ve etkileşimli kitaplar ile birçok basılı kaynağı öğretmen, öğrenci ve velilerimizle buluşturduk. Bugün paylaştığımız  'İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Öğreniyorum'  seti, zengin içeriğiyle işitme yetersizliği olan öğrencilerimizin okuma yazmayı kolaylıkla kavramalarını, Türkçe ve dilbilgisi kazanımlarını desteklemeyi amaçlıyor." dedi.
 
Kaynakların öğrencileri için hayırlı olmasını dileyen Selçuk, süreci koordine eden Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirtti.
 
İşitme Engelli Öğrenciler İçin Okuma Yazma Setine ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.