BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, İZMİR'DE KÜTÜPHANE VE ANA SINIFI AÇILIŞLARI GERÇEKLEŞTİRDİ  
BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, İZMİR'DE KÜTÜPHANE VE ANA SINIFI AÇILIŞLARI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN YARDIMCISI AŞKAR, İZMİR'DE KÜTÜPHANE VE ANA SINIFI AÇILIŞLARI GERÇEKLEŞTİRDİ

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, İzmir'de 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' ve 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' kapsamında kurulan kütüphane ve ana sınıflarının açılışlarını gerçekleştirdi. 

Kütüphanesiz Okul Kalmasın' projesi kapsamında İzmir'de faaliyet gösteren meslek liseleri, 614 okulda kütüphane açılması için üretimlerini sürdürüyor. 53 okula anahtar teslimi kütüphane kurulumunun yanı sıra 212 okula standart kütüphane yapılıyor. Ayrıca üretim yapan 11 meslek lisesi, 349 okulda okuma alanları oluşturmak için üretimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda İzmir'de kütüphane ve ana sınıfı açılışları gerçekleştirildi.
 
Gaziemir, Bornova, Tire ve Güzelbahçe ilçelerinden yapımı tamamlanan kütüphane ve ana sınıflarının açılışına katılan Bakan Yardımcısı Aşkar, öğrencilerle sohbet ederek derse katıldı.
 
Meslek liselerinin ürettiği motokaravan ve dijital kürsü tanıtıldı
Bakan Yardımcısı Aşkar, Çiğli 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yerli imkânlarla üretilen motokaravanı gezip inceledi. Aşkar, Buca Necla Teyfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen, şebeke enerjisine ihtiyaç duymadan çalışabilen, ses sistemi ve multimedya özellikleri de olan dijital tören kürsüsü hakkında da bilgi aldı.
 
Bakan Yardımcısı Aşkar, projelerin geliştirilmesi aşamasında destek veren herkese teşekkür ederek, "Her iki projemizi de tebrik ediyorum, her iki okulumuzun müdürlerini ve proje çalışanlarını. Projeler, ihtiyacımız olan konular. Umarım ticaretle iyileşip daha iyi noktalara gelir." dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.