BAKAN ÖZER, SAKARYA'DA EĞİTİM YATIRIMLARININ DA YER ALDIĞI TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI  
BAKAN ÖZER, SAKARYA'DA EĞİTİM YATIRIMLARININ DA YER ALDIĞI TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAKAN ÖZER, SAKARYA'DA EĞİTİM YATIRIMLARININ DA YER ALDIĞI TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sakarya'da eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.   

Törende konuşan Bakan Özer, son 20 yılda eğitimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde devrimsel dönüşümlere tanıklık ettiklerini söyledi.
 
2000'li yıllarda okul öncesi okullaşma oranının yüzde 11 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 93'e çıktığını belirten Özer, ortaöğretimdeki okullaşma oranının yüzde 44'lerden yüzde 90'ların üzerine çıktığını kaydetti.
 
Özer, Türkiye'deki okullaşma oranlarını artırmak için devasa okullar yapıldığını belirterek "2000'li yıllarda derslik sayısı 300 binken bugün 857 binlere ulaştı. 2000'li yıllarda öğretmen sayısı 500 binken bugün 1,2 milyon öğretmenin olduğu eğitim sistemine sahibiz. Sadece bunlar olmadı. Aynı zamanda eğitimin önündeki antidemokratik uygulamaların tamamı kaldırıldı." diye konuştu.
 
Dün İstanbul'da yüksek öğretim öğrencisinin staj için gittiği özel kolejde başörtülü olduğu için staj başvurusunun kabul edilmediğini aktaran Özer, şunları kaydetti:
 
"20 yıldan beri bu ülkede başörtüsü yasağı kaldırılmışken biz bunlara müsaade edecek miyiz tekrar? Bakın, bu dönem içerisinde sadece başörtüsü yasakları kaldırılmadı. Aynı zamanda imam hatip okullarının, meslek liselerinin yüksek öğretime erişimiyle ilgili tüm engeller kaldırıldı. Yine bu ülkenin vatandaşının çocuklarının Kur'an-ı Kerim'den peygamberimizin hayatına kadar tüm dersleri seçmeli olarak alabilme imkânı getirildi. Sizin çocuklarınızın eğitime erişimiyle ilgili, kültürel iktidara ortak olmayla ilgili tüm engeller kaldırıldı. Elbette bu kolay olmadı. Bunun bir lideri vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a eğitime her zaman en büyük payı verdiği için en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vesileyle bugün açılışı yapılacak tüm eğitim yatırımlarımızın Sakarya'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.