BAKAN ÖZER, MEHMET GENÇ KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTI  
BAKAN ÖZER, MEHMET GENÇ KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN ÖZER, MEHMET GENÇ KÜTÜPHANESİNİN AÇILIŞINI YAPTI

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Üsküdar'da tarihçi Mehmet Genç'in adının verildiği kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mehmet Genç için Üsküdar Burhaniye Gençlik Merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, açılışını yaptıkları Erenköy Kız Lisesi Alev Alatlı Kütüphanesi ile Kadıköy Alev Alatlı Bilim ve Sanat Merkezini ziyaretleri dolayısıyla çok özel bir gün yaşadıklarını kaydetti. 
 
Bakan Özer şöyle devam etti: "Mehmet Genç Hoca'mız bir mütefekkir; bu topraklarla ilgili sürekli düşünen, bu ülkenin çok daha iyi olması için çırpınan, eserler yazan, gençlere yön vermeye çalışan... Bize yön veren metinlerin yazarı Alev Alatlı'nın ismini Erenköy Kız Lisesine vermiştik. Onun açılışını yaptık. Daha sonra da Kadıköy'de Kadıköy Bilim ve Sanat Merkezine de Alev Alatlı Hanımefendi'nin ismini vermiştik. Onun açılışını da yaptık. İki yiğit; bu topraklar için biri yaşayan, birisi eserleriyle yaşayan insana bir günde tanıklık etmek, şahitlik etmek gerçekten çok mutluluk verici." 
 
Türkiye'nin geçmişten çok güçlü bir şekilde geldiğini belirten Özer, "Bu topraklar sadece ilim toprakları değil, irfan medeniyetinin toprakları. Gazali'den, İbni Arabi'den, Mevlana'dan, Sadrettin Konevi'den, Davudukayseri'den, Emir Sultan'dan, Hacı Bektaş Veli'den, Hacı Bayramı Veli'den nimetlenmiş; onların katkılarıyla gönül coğrafyası olmuş bir topraklarda yaşamak kadar güzel bir şey yok. İşte bizim tüm imkânlarımızla bir taraftan güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam ederken diğer taraftan ülkelerin, diğer toplumların söyleyemediği ama insanlığın ihtiyaç duyduğu şeyleri söylemeye ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu. 
 
Alev Alatlı, Cemil Meriç, Yunus Emre gibi düşünce ve gönül insanlarına kulak verilmesi gerektiğini vurgulayan Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnşallah, bu eserlerle Mehmet Genç Hoca'mız gençlerle çok daha tanışık olarak devam eder. Onun düşüncelerinden müstefit olmuş yepyeni nesiller ortaya çıkar. Kütüphaneler çok kıymetli. Biz de Millî Eğitim Bakanlığı olarak 57 bin 108 okulumuzun tamamında kütüphane yapmak için 26 Ekim 2021 tarihinde Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde yola koyulduk ve 2 ay gibi kısa sürede 16 bin 361 kütüphaneyi yaparak 2021 yılı sonu itibarıyla 'Kütüphanesiz okulumuz kalmadı.' diyebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz." 
 
Sadece yeni kütüphaneler yapmadıklarını, kütüphanedeki kitap sayılarını arttırdıklarını da hatırlatan Bakan Özer, "Bu projeye başlamadan önce 28 milyon olan kitap sayısını bugün itibarıyla 60 milyona çıkarttık. Yani projeye başlamadan önce bu ülkede temel eğitim ve ortaöğretimdeki öğrenci başına 1.3 kitap düşerken bugün itibarıyla 3.3 kitap düşüyor. İnşallah, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi yıl sonuna kadar 100 milyon kitabı olan bir eğitim sistemine sahip olacağız." dedi.  
 
Özer, sözlerin şöyle sürdürdü: "Gençlerimizin akademik becerilerini geliştirirken kütüphaneyle, kitapla temas etmelerini sağlar, buna imkân verecek vasatları ne kadar yaygınlaştırabilir ve erişimlerini ne kadar kolaylaştırabilirsek inanıyorum ki gençlerimiz çok daha donanımlı, insanıkamil olma yolunda emin adımlarla ilerleyecek."
 
Bakan Özer, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen olmak üzere Türkiye'ye örnek olacak şekilde kültürel faaliyetlerde bulunan belediye başkanlarına da teşekkür ettikten sonra tarihçi Mehmet Genç'e de Allah'tan rahmet diledi.
 
Konuşmanın ardından Bakan Özer ile birlikte eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla kurdele kesilerek Mehmet Genç Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.
 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.