AFET RİSK AZALTMA PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU  
AFET RİSK AZALTMA PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

AFET RİSK AZALTMA PROJE YARIŞMASI'NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Türk Japon Vakfı (TJV)  ve Japon Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) tarafından özel eğitim, ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik "Afet Risk Azaltma Proje Yarışması"nın ödül töreni, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar'ın katılımıyla yapıldı.

Ödül törenine konuşan Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, afet riski yüksek olan bir coğrafyada riskleri azaltma konusunda Bakanlıkça yürütülen çalışmalara dikkat çekerek şunları söyledi: "Tarihinde afetleri defalarca deneyimlemiş bir ülkenin Millî Eğitim Bakanlığı olarak biz de bugün doğayla uyumlu yaşam, doğanın korunması ve afetlere karşı toplumun direncinin artırılması için afet eğitimi konusunu öğretmen eğitimi başta olmak üzere, program içeriklerinin güncellenmesi, kaynak kitapların hazırlanması, hikâye kitaplarının tasarlanması, dijital oyunların geliştirilmesi gibi çeşitli boyutlarla ele almaktayız." 
 
Aşkar; yarışmada ödüle layık görülen öğrenci, onlara rehberlik eden öğretmen ve velileri kutladı. 
 
Yarışmaya başvuru yapan 99 proje arasından yapılan değerlendirme sonucunda 14'ü ödüle layık görüldü.
 
Öğrenciler; ödüllerini Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Yuko Tanaka ve Türk Japon Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nejat Bora Sayan'ın elinden aldı.
 
Öte yandan okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim okullarında görev yapan öğretmenlere yönelik tasarlanan "Afet Eğitimi Materyal Geliştirme Yarışması"nın başvuruları da başladı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.