"Üniversite, ücra köşedeki yavrularımızın ayağına gidiyor"  

"Üniversite, ücra köşedeki yavrularımızın ayağına gidiyor"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı.     



Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun açılış törenine katıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sanatçı Hülya Koçyiğit, Kenan İmirzalıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de 2002 yılında 76 üniversite bulunduğunu hatırlatarak, “Şu anda Meclisten kararı geçmiş, henüz kurulmamış olanlarla birlikte üniversite sayımız 193’e ulaştı. Artık üniversite aramak için Güneydoğu Anadolu’dan çıkıp Batıya gitmeye gerek kalmayacak. Artık üniversite ücra köşedeki yavrularımızın ayağına gidiyor. Eğitim öğretim ayağına gidiyor. Mali imkânı olmadığından gidemiyordu, ama şimdi oralarda okuma imkânını yakalıyor. Artık ülkemizin hiçbir yerinde yüksek öğrenim imkânından mahrum evladımız kalmayacak. Bundan sonra yarış üniversiteye girmek için değil, daha kaliteli eğitim öğretim almak için yaşanacak. Evlatlarımızın üniversiteye sadece diploma sahibi olmak için değil; bilgilerini, becerilerini değerlendirecek eğitimi almak için gidecekler” şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu´nun İstanbul için çok önemli olduğunu düşündüğünü ifade ederek, “Bu müessesede uluslararası öğrenci programlarının da yürürlüğe gireceğini, onun için temasta bulunulduğunu biliyorum. Erasmus ve Mevlana Değişim programları çerçevesinde inşallah yakın bir gelecekte burada uluslararası öğrencileri ağırlama fırsatı bulacağız” diye konuştu. Bakan Avcı, Tasarım Meslek Yüksek Okulu´nun hayırlara vesile olması dileğinde bulunarak okulun açılmasında katkısı olan herkese teşekkür etti ve burada eğitim görecek öğrencilere de başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nun açılış kurdelesi kesildi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.