Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü EBA´da  
Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü EBA´da

Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü EBA´da

Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında imzalanan protokolle “Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü“ Eğitim Bilişim Ağında yayınlanacak.

Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü EBA´da

Genel müdürlük binasında gerçekleştirilen imza törenine, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş, AYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberindekiler katıldı. Dinçer Ateş, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın talimatıyla üniversite ile irtibat kurduklarını belirtti.

 

Sözlükte, Türk edebiyatındaki, 8 bin 500 yazar ve şair hakkında bilgi bulunduğunu ifade eden Ateş, "1920´ye kadar kısmı çalışılmış günümüze kadar kısmını da üniversite ve MEB olarak ayrıca bir çalışmaya dönüştüreceğiz. 8,5 milyona yakın kullanıcısı olan dünyanın en büyük örgün eğitim portalı EBA üzerinden öğretmen ve öğrencilerimize bu temel başucu kaynağını kazandırmış olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

Yıldız da sözlüğün hazırlanması için yaklaşık 600 akademisyenin çalıştığını dile getirerek, eğitim hayatına katkı sunmak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.