Öğretmenlere özel eğitim semineri  
Öğretmenlere özel eğitim semineri

Öğretmenlere özel eğitim semineri

Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, kaliteli eğitim alabilmelerine yönelik öğretmen ve yöneticilere seminerlerle özel eğitim hakkında bilgiler verilecek.

Öğretmenlere özel eğitim semineri

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, özel eğitim öğrencilerine yardımcı olabilmek amacıyla öğretmen ve yöneticiler için "özel eğitim hizmetleri semineri" verileceğini belirtti.

 

Seminerlerin dün itibarıyla, 81 ilde eş zamanlı başladığını ve 31 Mayıs´ta sona ereceğini ifade eden Güngör, semineri düzenlemelerindeki temel amacın özel eğitim öğrencilerinin daha kaliteli eğitim almalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

 

Güngör, "Bu eğitimimizin amacı, özel eğitim öğrencilerimizin yani kaynaştırma öğrencilerimizin, özel eğitim ile ilgili okullarda karşılaştıkları sorunları daha iyi anlayabilmek, onlara daha kolay çözümler üretebilmek için sınıf öğretmenlerimizi, okul müdürlerimizi ve müdür yardımcılarımızı özel eğitim konusunda bilgilendirmek. Öğretmenlerimiz gruplar halinde günde 6 saat ders alacaklar ve eğitim iki ay sürecek." şeklinde konuştu.

 

Seminere 81 ilden 200 bin öğretmen katılacak

Seminere ülke genelinde yaklaşık 200 bin öğretmenin katılmasını planladıklarını ifade eden Güngör, seminerin öğretmenlerin özel eğitim öğrencilerine nasıl bir eğitim yöntemi uygulayacaklarını ve onlarla nasıl ilişki kuracaklarını öğretmeyi hedeflediğini söyledi.

 

Türkiye genelinde özel eğitim öğrencilerinin sayısının yaklaşık 300 bin olduğunu kaydeden Güngör, "Her sınıfta en fazla 2 özel eğitim öğrencisi var. Öğretmenlerimiz, o öğrencilerimize durumlarına uygun, bireyselleştirilmiş eğitim programı hazırlıyorlar. Bu programın yanında öğrencilere, özel eğitim öğrencilerinin hassasiyet gösterdiği alanlardaki yaklaşım tarzlarını öğretmek, bu seminerin hedeflerinden biri. Bunu sağladığımız zaman, sınıf ve branş öğretmenlerinin diğer öğrencilere olan fayda ve verimliliklerinin, özel eğitim öğrencilerine de yansıyacağını ümit ediyoruz." dedi.

 

Seminer uzman personel tarafından verilecek

Güngör, özel eğitim öğrencisi olan okullara maddi her türlü materyali götürdüklerini ve bu öğrencilerin eğitimi konusunda bilgili olan okul müdürlerinin daha az sorun yaşadığına dikkati çekerek, "Bu okullarda zaman zaman bilgi ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Özel eğitim öğrencileri için okulların lavabolarından, rampalarına kadar bir dizi önlem alınması gerekiyor. Okul yöneticilerinin bu konularda bilgili olması, sorunların yaşanmaması sonucunu getiriyor." diye konuştu.

 

Güngör, seminerin bakanlığın merkezi düzeyde gerçekleştirdiği, "Bütünleştirme Uygulamaları Eğitici Eğitimine" katılanlar öncelikli olmak üzere, özel eğitim okul ve kurumlarında görev yapan uzman personel aracılığıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.