MİLLÎ EĞİTİM BAKANI TEKİN, İZMİR'DE EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ  
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI TEKİN, İZMİR'DE EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI TEKİN, İZMİR'DE EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir'deki temasları kapsamında İzmir Eğitim Yöneticileri Toplantısı'na katıldı.

Çeşitli programlara katılmak üzere İzmir'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir İktisat Kongresi binasında düzenlenen İzmir Eğitim Yöneticileri Toplantısı'na başkanlık etti. 
 
Bakan Tekin, Türkiye'nin önündeki yüzyılı hep beraber "Türkiye Yüzyılı" yapmak istediklerini, bu süreci öğretmenlerle beraber inşa edeceklerini söyledi.
 
Konuşmasında gittikleri her ilde eğitimin fiziki altyapısı ve niteliğini arttıracak çalışmaları ele aldıklarını söyleyen Tekin, aldıkları tüm kararları "Öğretmenler Odası Buluşması" diye tanımladıkları istişare ortamında tartıştıklarını, problemi tespit edip çözüm önerilerini değerlendirdikten sonra adım attıklarını dile getirdi.
 
Toplantının yapıldığı binada 101 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nın hemen ardından ekonomik bağımsızlığın elde edilmesi için önemli kararların alındığına işaret eden Tekin, şöyle konuştu:
 
"Aynı binada önümüzdeki yüzyıla ilişkin Türkiye'nin bu kez de önümüzdeki yüzyılı domine edecek bir ülke olması için kararlar alacağız. Şimdiye kadarki süreci öğretmenler üzerinden inşa ettik, bundan sonraki süreci de öğretmenlerle beraber inşa edeceğiz. 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk burada silah arkadaşlarına 'Sanayileşme mücadelesini hep beraber yapacağız.' diyordu. Ben de size aynı teklifi yapıyorum. Önümüzdeki yüzyılı hep beraber 'Türkiye Yüzyılı' yapmaya varsak bunu hep beraber yapacağız. Bakanlık olarak istiyoruz, siz de istiyorsanız beraber yol yürüyelim."
 
Toplantıya, Vali Süleyman Elban, genel müdürler, İzmir Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ilçe millî eğitim müdürleri ve yaklaşık 750 okul müdürü katıldı.
 
Daha sonra Cumhuriyet Eğitim Müzesini ziyaret ederek öğrencilerin Sümer Çivi Yazısı Kil Tablet Atölyesi'ndeki etkinliğine katılan Bakan Tekin, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında deyimlerin karikatürize edildiği atölye çalışmasını gezdi, ardından tarih ve sosyal bilgiler öğretmenleriyle söyleşi yaptı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.