KUTADGU BİLİG OKUMALARI İL PANELLERİ 81 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
KUTADGU BİLİG OKUMALARI İL PANELLERİ 81 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KUTADGU BİLİG OKUMALARI İL PANELLERİ 81 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesinin ilk aşaması kapsamında Kutadgu Bilig Okumaları il panelleri 81 ilde gerçekleştirildi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce, fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen projenin ilk aşaması olan Kutadgu Bilig Okumaları kapsamında planlanan Kutadgu Bilig Okumaları il panelleri 81 ilde gerçekleştirildi. 
 
"Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi çalışmaları ile öğrencilerin akademik başarıları yanında sosyal, duygusal-duyuşsal becerilerinin geliştirilmesine ve eleştirel okuma becerisine sahip genç yazarların yetiştirilmesi amaçlanıyor. 
 
Kutadgu Bilig Okumaları kapsamında, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm fen ve sosyal bilimler liselerinde; proje danışman öğretmenlerinin seçilmesi, okuma gruplarının oluşturulması, akademisyenlerin katılımıyla çevrim içi ya da yüz yüze eleştirel okuma eğitimlerinin verilmesi, okullarda değerlendirme sohbetlerinin gerçekleştirilmesi ve okuma sürecini tamamlayan öğrencilerin Kutadgu Bilig eserine yönelik bildirileri yazmaları süreçleri yürütüldü. 
 
Mart ayından itibaren gerçekleştirilecek projenin ikinci aşaması olan "Yazı-Yorum" çalışmaları ile öğrencilerin dil becerilerinin geliştirilmesi, şair-yazar ve akademisyenler tarafından verilecek atölye dersleri ile fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri öğrencileri arasından yeni kalemlerin yetişmesi hedefleniyor. 
 
Ayrıca proje kapsamında hikâye, makale, deneme türlerinde ürün oluşturma faaliyetleri de yürütülecek. Ürünlerin değerlendirilme süreçleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.