İstiklâl Marşı’nın Kabulü Programı’na küçük Halim damga vurdu  
İstiklâl Marşı’nın Kabulü Programı’na küçük Halim damga vurdu

İstiklâl Marşı’nın Kabulü Programı’na küçük Halim damga vurdu

İstiklâl Marşı´nın Kabulü Programı’nda 6 yaşındaki Halim Erdem İlisti, Bakan Avcı’dan mikrofonu alarak İstiklâl Marşı’nın on kıtasını coşkuyla okudu ve törendekileri duygulandırdı. Marşı okurken vücut dilini de kullanan küçük Halim, etkinliğe katılanlardan büyük ilgi gördü.

İstiklâl Marşı’nın Kabulü Programı’na küçük Halim damga vurdu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "İstiklâl Marşı, bütün milletimiz için bir milli mutabakat metnidir. Üzerinde anlaştığımız, uzlaştığımız, bu milleti millet yapan değerlerin ne olduğu konusunda çerçeveyi çizen milli mutabakat metnimizdir" dedi.

 

Bakan Avcı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından, Ersoy´un İstiklâl Marşı´nı kaleme aldığı Taceddin Dergâhı´nda düzenlenen "İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı"na katıldı.

 

Programda saygı duruşunun ardından mehteran takımı eşliğinde İstiklâl Marşı okundu. Daha sonra "Çanakkale Şehitleri" şiir okuma yarışmasında birinci olan Mamak Büyükkuşoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Bostan, şiir okudu.

 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye´nin birçok yerinde "İstiklâl Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı" düzenlendiğini anımsatarak, dün de eğitim sendikaları tarafından Arnavutluk´ta düzenlenen "Ata Topraklarında Mehmet Akif" sempozyumunun açılışına katıldığını hatırlattı. 

 

Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Temel Ünlü´nün, dergâhın çevre düzenlemesi konusundaki eleştirilerini dile getirdiğine işaret eden Bakan Avcı, "Buranın, bu milli günümüze yakışan, İstiklâl Marşımıza yakışan, tarihimize yakışan, gerçek muhataplarıyla buluşmasını sağlayacak bir çevre düzenlenmesiyle yoluna konulması için notumuzu aldık. İnşallah hepimizin de göreceği bir tarihte el birliğiyle bunu başarırız" ifadesini kullandı.

 

"İstiklâl Marşı, bütün milletimiz için bir milli mutabakat metnidir"

İstiklâl Marşı´nın taşıdığı öneme değinen Bakan Avcı, şöyle konuştu: İstiklâl Marşı, bütün milletimiz için bir milli mutabakat metnidir. Üzerinde anlaştığımız, uzlaştığımız, bu milleti millet yapan değerlerin ne olduğu konusunda çerçeveyi çizen milli mutabakat metnimizdir. Bu değerler bakımından bütün millet için çok önemlidir. Biz maarif camiası için ayrıca çok önemli ve değerli çünkü İstiklâl Marşı´nın milli marş olarak kabulünde Maarif Vekaleti olarak bizim de çorbada bir nebze tuzumuz var."

 

Programda "Çanakkale Şehitleri" şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesinin ardından Kur´anı Kerim tilaveti dinlendi. 

 

Küçük Halim İstiklâl Marşı´nın 10 kıtasını okudu

İstiklâl Marşı´nın Kabulü Programı’nda, 5 yaşındaki Asude Ödemiş ve 6 yaşındaki Halim Erdem İlisti isimli çocukların İstiklâl Marşı´nın 10 kıtasını okumaları törene damga vurdu. 6 yaşındaki Halim Erdem İlisti, Bakan Avcı’dan mikrofonu alarak İstiklâl Marşı’nın on kıtasını coşkuyla okudu ve törendekileri duygulandırdı. Marşı okurken vücut dilini de kullanan küçük Halim, etkinliğe katılanlardan büyük ilgi gördü.


Programa Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Türkiye Yazarlar Birliği Mehmet Akif Araştırmaları Merkezi Başkanı Mehmet Doğan ve vatandaşlar katıldı. 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.