İstiklâl Madalyalılar Bakan Avcı’yı ziyaret etti  
İstiklâl Madalyalılar Bakan Avcı’yı ziyaret etti

İstiklâl Madalyalılar Bakan Avcı’yı ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye İstiklâl Gazileri İstiklâl Madalyalılar Derneği Başkanı Torun Mengüloğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

İstiklâl Madalyalılar Bakan Avcı’yı ziyaret etti

Türkiye İstiklâl Gazileri İstiklâl Madalyalılar Derneği Başkanı Mengüloğlu ve beraberindeki heyet,  Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret etti.

 

MEB Tevfik İleri Salonu’nda gerçekleşen ziyarette, Türkiye İstiklâl Gazileri İstiklâl Madalyalılar Derneği üyelerini kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Avcı, gazilerin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, Türkiye’nin bugünkü refah seviyesinin yakalanmasında gazilerin büyük payı olduğunu ifade etti.

 

Bugünlerde birliğe ve beraberliğe en fazla ihtiyacın olduğunu dile getiren Bakan Avcı şunları söyledi: “Bu ziyaretinizle dayanışma örneği sergilediğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak özellikle İstiklâl Harbimizin, Millî Mücadelemizin çocuklarımız tarafından çok iyi anlaşılması ve bugüne tercüme edilmesi gerektiğini düşündüğümüz için bütün müfredatımızı yeniden elden geçiriyoruz.”

 

“İstiklâl Marşımız millî mutabakat metnimizdir”

“İstiklâl Marşımız millî mutabakat metnimizdir” diyen Bakan Avcı, “78 milyonun altına imza atacağı, ‘evet, bu umdeler, bu ilkeler hepimizin müşterek ilkeleridir’ diyebileceğimiz bir çerçeve metnimiz var, çok şükür. Bunun en büyük dayanaklarından biri de sizlerin öncelikle manevi desteğiniz. O bakımdan çocuklarımızın, gençlerimizin sizlerin üzerinden bu değerlerimizi tanımalarını çok arzu ediyoruz.  Dolayısıyla millî günlerimizde sizleri de aramızda görmek bizi mutlu edecektir.

 

Türkiye İstiklâl Gazileri İstiklâl Madalyalılar Derneği Başkanı Mengüloğlu ise kendilerini kabul ettiği için Bakan Avcı’ya teşekkür etti. Derneğin kamu yararına çalıştığını belirten Mengüloğlu, okulları gezerek öğrencilere İstiklâl Madalyası’nın tanıtımını yapmak istediklerini kaydetti.

 

Ziyaretin ardından, Türkiye İstiklâl Gazileri İstiklâl Madalyalılar Derneği üyeleri, Bakan Avcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.