"İSTANBUL'UN FETHİ VE FATİH SULTAN MEHMET" LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI  

"İSTANBUL'UN FETHİ VE FATİH SULTAN MEHMET" LİSELER ARASI BİLGİ YARIŞMASI

İstanbul'un Fethi'nin 567'inci yıl dönümünde Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla düzenenen bilgi yarışmasının sonuçları belli oldu.


29 Mayıs 2020'de EBA TV Lise ile "http://ogm.eba.gov.tr/yarisma-basvuru" adresi üzerinden gerçekleştirilen İstanbul'un Fethi'ne ilişkin bilgi yarışmasında katılımcılara İstanbul'un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet temasından 10 soru, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, fizik, kimya, biyoloji, kültür, sanat ve spor kategorisinden 9, 10, 11 ve 12.sınıf öğrencilerinin seviyeleri dikkate alınarak hazırlanan birer soru olmak üzere toplam 20 soru soruldu.

Her bir soru için yanıtlama süresi 15 saniye olarak gerçekleşti. Yarışma soruları 29 Mayıs'ta EBA TV Lise'de saat 17.00'de eş zamanlı olarak da "http://ogm.eba.gov.tr/yarisma-basvuru" adresinde yayınlandı.

Yarışmaya katılan yaklaşık 20 bin öğrenci arasında 9 yarışmacı tüm sorulara doğru yanıt verdi. Onların arasında ise en kısa sürede yanıtlayanlardan itibaren bir sıralama yapılarak birinci olan İsmail Yaşar Kökçüler'e tablet, ikinci olan Ege Erdem Kılıç'a akıllı saat, üçüncü olan Ali Cem Serindağ'a 200 lira hediye çeki verildi.

Sonraki 20 öğrenci ise 100'er liralık hediye çeki kazandı.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.