Havacılar ve Havacılık temalı yarışma  
Havacılar ve Havacılık temalı yarışma

Havacılar ve Havacılık temalı yarışma

Lise öğrencilerine yönelik, “Havacılar ve Havacılık” temalı şiir, resim, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film yarışması düzenlenecek.

Havacılar ve Havacılık temalı yarışma

Millî Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Havayolu Pilotları Eğitim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (PİLVAK) iş birliğinde Havacılar ve Havacılık konulu yarışma yapılacak.

 

Şiir, resim, kompozisyon, fotoğraf ve kısa film alanlarında düzenlenecek yarışmaya Türkiye genelinde resmi ve özel lise öğrencileri gönüllülük esasına göre katılabilecek.

 

Yetenekli gençler keşfedilecek

Havacılar ve havacılığın Türkiye’deki gelişimi, karşılaştığı sorunlar ve bunların gençlerin gözünden ne anlama geldiğini görebilmek amacıyla yapılan yarışma ile edebiyat ve görsel sanatlar alanında yetenekli gençlerin keşfedilmesi ve gençlerin hayal dünyalarını geliştirmeleri hedefleniyor.

 

Teması “Havacılar ve Havacılık” olan yarışmanın sloganı ise, “Havacılıkta gelecek, sizlerle gelecek” olacak. Yarışmada dereceye giren eserlerin birincisine İstanbul- Roma gezisi, ikincisine İstanbul-Saraybosna gezisi, üçüncüsüne ise İstanbul gezisi ve bir saatlik simülatör uçuşu ödül olarak verilecek.

 

Yarışmanın sonuçları 15 Nisan 2016 tarihinde duyurulacak; ödül töreni ise, 26 Nisan 2016 tarihinde yapılacak.

 

Yarışmanın detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.