Gaziantep Sanayi Odası ile Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü  
Gaziantep Sanayi Odası ile Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü

Gaziantep Sanayi Odası ile Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımıyla, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Gaziantep Sanayi Odası Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.

Gaziantep Sanayi Odası ile Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü

Bakan Yılmaz, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi arasındaki iş birliği protokolünün imza töreninde yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitimi memleket meselesi gördüğünü söyledi. Mesleki eğitime, 2002´de toplam eğitime ayrılan tutardan daha fazla bütçe ayırdıklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: "2002 yılında bin 993 meslek lisemizde eğitim alan öğrenci sayımız 822 bindi. Şimdi okul sayımız 3 bin 588´e çıktı. Öğrenci sayımız da 1 milyon 650 binin üzerine çıktı. Bu sayının 700 binden fazlasının kız öğrenci olduğunu belirtmek isterim. Tüm meslek ve teknik liselerimizde öğretmen sayımız da 131 bin 263, derslik sayımız 61 bin 18´dir. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüze ait 6 bin 438 derslik, 49 spor salonu, 366 atölyenin ve 11 bin 780 kapasiteli öğrenci pansiyonun yapımı devam etmektedir."
 
Yılmaz, gençlerin meslek liselerine yönelmeleri konusunda cesaretlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, iyi bir çalışma ve iyi bir gayretle 2023 hedeflerine ulaşılabileceğini kaydetti. Türkiye´nin ihracatının ortalama kilogram bedelinin 1,5 dolar, Almanya´nın ise 4 doların üzerinde olduğunu aktaran Yılmaz, şunları söyledi:
 
"Almaya gibi bedeli yükseltmek için yüksek katma değerli ürünleri üretebilmek lazım. Eğer Atak helikopteri üretirsen kilogramını 5 bin dolardan satarsın. Bakın öyle 1 dolar, 2 dolar değil, 5 bin dolara çıkıyor. Türkiye´de ürettiğimiz Göktürk-2 uydusunun kilogram bedeli ise 200 bin dolar. Birisi 1,5 dolar, birisi 5 bin, birisi 200 bin dolar. İşte bizim yüksek katma değerli ürünleri mesleki ve teknik eğitimle ve bunu takip eden yüksek öğretimle inşallah evlatlarımıza kazandırdığımız zaman Türkiye´nin yarını bugünden daha iyi olacaktır."
 
Millî Eğitim Bakanı İsmet, daha sonra Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince öğretmenler için verilen iftar programına katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.