FATİH Projesi´ne Hong Kong Worlddidac Asia Fuarı´nda yoğun ilgi  
FATİH Projesi´ne Hong Kong Worlddidac Asia Fuarı´nda yoğun ilgi

FATİH Projesi´ne Hong Kong Worlddidac Asia Fuarı´nda yoğun ilgi

FATİH Projesi, 35 ülkeden teknoloji uzmanı ziyaretçilerin katılımıyla Hong Kong’da gerçekleştirilen Worlddidac Asia Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.

FATİH Projesi´ne Hong Kong Worlddidac Asia Fuarı´nda yoğun ilgi

Yaklaşık 35 ülkeden teknoloji uzmanı ziyaretçilerin katıldığı, dünyada önde gelen eğitim konularının tartışılması ve ürünlerin tanıtılmasına imkân sağlayan Worlddidac Asia Fuarı, Hong Kong Fuar ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce Worlddidac Asia Fuarı’nda stant açılarak, FATİH Projesi, EBA (Eğitim Bilişim Ağı) portali ve PARDUS millî işletim sistemi ETAP’ın (Etkileşimli Tahta Arayüz Projesi) çoğunlukla Uzak Doğu’dan gelen ziyaretçilere tanıtılması sağlandı. Stanttaki örnek sınıf uygulaması sayesinde ziyaretçiler, FATİH Projesi’nin bileşenlerinden olan EBA portali, VSınıf, Antropi uygulamaları ile PARDUS ETAP projesini bizzat deneyerek gözlemleme şansı buldular.

 

Teknoloji devi ülkelerden FATİH Projesi için işbirliği teklifi

Hong Kong Eğitim Bakanı Eddie Ng HAK-KIM, Tayland Eğitim Bakanı Yardımcısı Teerakiat JAREONSETTASION, Japonya Ulusal Teknoloji Enstitüsü Başkanı Kazuhide SUGIMOTO başta olmak üzere, Asya ülkelerinin eğitim bakanlıklarından, üniversitelerinden, eğitim teknolojileri alanındaki öğretmen, öğrenci ve kuruluşlardan standı ziyaret eden birçok kişi, FATİH Projesi’nin dünyadaki en büyük eğitim ve eğitim teknolojileri projelerinden biri olduğunu belirterek iş birliği yapmayı teklif ettiler.

 

Millî Eğitim Bakanlığı Standını ziyaret eden Başkonsolos Korhan Kemik başta olmak üzere Uzakdoğu’da yaşayan diğer Türkler FATİH Projesinin gördüğü ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Fuarda ayrıca farklı ülkelerin eğitimdeki yeni uygulamaları, robot teknolojiler, STEM ile ilgili içerikler ve ürünler ziyaretçilere tanıtıldı.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.