Erdem, Sri Lanka´nın millî günü resepsiyonuna katıldı  
Erdem, Sri Lanka´nın millî günü resepsiyonuna katıldı

Erdem, Sri Lanka´nın millî günü resepsiyonuna katıldı

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Sri Lanka´nın bağımsızlığının 70. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı.

Erdem, Sri Lanka´nın millî günü resepsiyonuna katıldı

Sri Lanka´nın Ankara Büyükelçiliği tarafından bağımsızlığın 70. yıl dönümü onuruna düzenlenen resepsiyona Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve siyasetçi katıldı.
 
Resepsiyonda konuşan Bakan Yardımcısı Erdem, Türkiye´nin, karşılıklı ilişkilerde milli hassasiyetleri gözettiğini söyledi.
 
Erdem, "Sri Lanka, ülkemize müzahir davranan, uluslararası örgüt adaylıklarımıza çoğunlukla destek veren, uluslararası platformda terörizmle mücadele konusunda sunduğumuz karar tasarılarına ortak sunucu olan bir ülke olmuştur." diye konuştu. Erdem, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena´nın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı arayarak dayanışma ve destek mesajı ilettiğini de söyleyerek "FETÖ ile mücadelemize desteklerimizin devam etmesini bekliyoruz." dedi.
 
Türkiye´nin 2004 yılında Sri Lanka´da meydana gelen tsunami felaketinden sonra yardıma koştuğunu kaydeden Erdem, afetten etkilenenler için Kızılay tarafından Midigama Türk Köyü kurulduğunu söyledi. Tamil teröründen etkilenenler için ise Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 100 konutluk bir projenin hayata geçirildiğini belirten Erdem bu projeyle Türkiye´nin Sri Lanka´ya 3 milyar dolarlık bir yatırım yaptığını ifade etti. Erdem, Türkiye Bursları projesi kapsamında 2017 itibarıyla 12 Sri Lankalı öğrencinin Türkiye´de eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.