Bakan Yılmaz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenine katıldı  
Bakan Yılmaz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenine katıldı

Bakan Yılmaz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenine katıldı.

Bakan Yılmaz, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenine katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi´nde düzenlenen Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Marmara Üniversitesi´nin kendisi için ayrı bir yerinin olduğunu ifade etti.

 

"Eğitimde yeni dönemde kemiyetle keyfiyete önem verilecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimde kemiyetle keyfiyete önem verilecek yeni dönemde ilahiyat fakültesi mezunlarına çok büyük görevler düşeceğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Sevgili öğrenciler, sizlerden beklentim, nerede görev yaparsanız yapın, Asım´ın neslini yetiştirmede öncü olmanızdır. Milletimizin göz bebeği, gönül aydınlığı kurumları olan imam hatipler ve ilahiyat fakülteleri bu sorumluluğun gereğini yerine getirmek için diğer kurumlardan çok daha fazla çalışmak zorundadır. Biz Türkiye´nin maddi kalkınması için gece gündüz çalışıyoruz, çalışacağız ama sizler de manevi kalkınması için çaba göstermelisiniz. Dünyadaki sayısız örnekten biliyoruz ki, manevi kalkınmayla desteklenmeyen maddi kalkınma bir süre sonra toplumların felaketi haline dönüşebiliyor."

 

"İnanırsanız üstünsünüz. Kendinize güvenirseniz, başarırsınız."

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında, mezun olan gençlere hayatlarında başarılar diledi ve öğrencilerin velilerine teşekkür etti. Bugünün dikilen fidanların meyve verdiği gün olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Hocalarımızı tebrik ediyorum. Emekleri boşa gitmedi." ifadesini kullandı.

 

Bakan Yılmaz, eğitimde son 14 yılda hayata geçirilen projeler hakkında bilgi vererek, "Bugünden itibaren yeni bir döneme başlıyorsunuz. Eğitim ve öğretim bizzat bir amaç değil, bir araç, bir hazırlık dönemidir. Öğrencilik sorumluluğundan kurtuldunuz. Sizi bundan sonra hayatın sorumlulukları bekliyor. İnanırsanız üstünsünüz. Kendinize güvenirseniz, başarırsınız." ifadesini kullandı. Başarı için her şeye erken başlamanın önemini vurgulayan Yılmaz, açığı kapatmak için daha çok çalışmak gerektiğini söyledi. Bakan Yılmaz, öğrencileri "fikri ve vicdanı hür mezunlar" olarak tanımlayarak, Peyami Safa´nın mezunlara yönelik konuşmasını okudu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.