Bakan Yılmaz, İran millî günü resepsiyonuna katıldı  
Bakan Yılmaz, İran millî günü resepsiyonuna katıldı

Bakan Yılmaz, İran millî günü resepsiyonuna katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İran´ın millî günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda, "İran ile yürütülen açık siyasi diyalog, hem iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacak hem de bölgesel sorunların daha iyi anlaşılması ve çözülmesine katkı sağlayacaktır." dedi.

Bakan Yılmaz, İran millî günü resepsiyonuna katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İran´ın Ankara Büyükelçisi Muhammed İbrahim Taherian Fard tarafından ülkesinin millî günü dolayısıyla elçilik konutunda düzenlediği resepsiyona katıldı.
 
Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Türk milleti ve hükümeti adına İran´ın millî gününü tebrik ettiğini belirterek dost ve kardeş İran halkına barış ve esenlikler diledi. Türkiye ile İran´ın, tarih boyunca yakın iş birliğine dayanan komşuluk ilişkilerini her alanda geliştirdiğini söyleyen Yılmaz, iki ülke arasında son dönemde artan karşılıklı ziyaretlerin, ilişkilerin ilerletilmesi yönündeki ortak iradenin apaçık göstergesi olduğuna dikkati çekti. Bakan Yılmaz, "İran ile yürütülen açık siyasi diyalog, hem iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacak hem de bölgesel sorunların daha iyi anlaşılması ve çözülmesine katkı sağlayacaktır." dedi. 
 
Büyükelçi Fard da iki dost ülke İran ile Türkiye´nin, ilişkilerini daha da derinleştirmek, iki ülke ve halkı arasındaki dostane münasebetler doğrultusunda koordineli adımlar atmak için çabalarını sürdürdüğünü belirtti. Fard, sözlerine şöyle devam etti: "Bizler, İran İslam Cumhuriyeti´nin, Türkiye Cumhuriyeti´nde yerleşik temsilcilikleri olarak, iki ülkenin cumhurbaşkanları Hasan Ruhani ve Recep Tayyip Erdoğan tarafından çizilen yol haritası doğrultusunda adım atarak, dış siyasette ikili mutabakat ve anlaşmaları esas alarak, daima İran-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde hareket etme çabası içinde olduk ve bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugün içinde yaşadığımız bölge bütünleşmeye, iş birliğine, siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine her zamankinden çok ihtiyaç duymaktadır. Bu zaruret gereğince, İran İslam Cumhuriyeti, Türkiye dahil bütün bölge ülkelerine dostluk ve iş birliği eli uzatmaktadır." 
 
Resepsiyonda, konuşmaların ardından pasta kesildi ve İranlı öğrenciler tarafından müzik dinletisi düzenlendi. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.