Bakan Yılmaz, ABD’nin Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı  
Bakan Yılmaz, ABD’nin Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı

Bakan Yılmaz, ABD’nin Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ABD´nin Bağımsızlığının 241. yıldönümü dolayısıyla Büyükelçilik konutunda verilen davete katıldı.

Bakan Yılmaz, ABD’nin Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı

Resepsiyonda konuşan Bakan Yılmaz, ABD´nin bağımsızlığının 241. yıldönümünü kutlayarak, ABD ile ilişkilerin köklü, özel ve önemli olduğunu söyledi.

 

Türkiye´nin birçok bölgesel krizle karşı karşıya olduğunu dile getiren Yılmaz, "İçinde bulunduğumuz kritik ortamda, Türkiye-ABD ilişkilerinde işbirliği, müşterek değerler ve ortak çıkarlar temelinde ilerletilmesi ve sorunların çözülmesi için gerekli dayanışmanın gösterilmesi her zamankinden daha çok önemli hale gelmiştir." dedi.

 

Bölgesel ve küresel konularda ABD ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade eden Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın mayıs ayında Washington´a yaptığı ziyaretin de bu işbirliğine verilen önemin apaçık göstergesi olduğunu söyledi. İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: "Önümüzdeki dönemde ilişkilerimizin güçlenerek daha iyi bir seviyeye taşınacağına inanıyorum. Türkiye son bir yılda darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bizim de aradığımız adalet, bu olayın sorumlularını yargı önüne çıkarmak. Uluslararası toplumdan adaletin gerçekleştirilmesi ve sorumluların yargı önüne çıkarılması için Türk hükümetine Türk milletine gereken desteği vermelerini istiyoruz. Bizim inancımız şudur ki, insanı öldürmeyen darbeler güçlendirir."

 

Bakan Yılmaz, hukukun üstünlüğüne saygı göstereceklerine ve dünyadaki mazlum insanlara bundan sonra kapılarını açmayı sürdüreceklerini belirtti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.