BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, "OKUL İÇİ OYUNLAR, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIKLI BESLENME TOPLANTISI"NA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI YILMAZ,

BAKAN YARDIMCISI YILMAZ, "OKUL İÇİ OYUNLAR, FİZİKSEL AKTİVİTE VE SAĞLIKLI BESLENME TOPLANTISI"NA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Okulumda Sağlıklı Besleniyorum" Programı kapsamındaki "Okul İçi Oyunlar, Fiziksel Aktivite ve Sağlıklı Beslenme Toplantısı"na katıldı.  

Toplantıda konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, okullarda çocukların akademik başarılarına odaklanıldığı kadar okul içi oyunlarla sosyal ilişki kurmalarına da önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Büyük ve köklü bir geleneğin mirası olan kültürü yansıtan oyunların okullarda yaygınlaştırılması ve öğretilmesinin büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Maalesef dijital mecralar çocuklarımızı fiziksel aktivitelerden, oyunlardan uzaklaştırıyor. Bundan ötürü gerçek oyunlarla onları nasıl tanıştırabiliriz, bu konuya odaklanmamız lazım ve böylece çocukları hayattan, arkadaşlıktan ve dostluktan koparmamış oluruz." ifadelerini kullandı.
 
Başkent Öğretmenevinde yapılan toplantıya Bakanlığın ilgili yöneticileri ile Türkiye'nin farklı illerinden akademisyen ve eğitimciler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.