BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, ANTALYA'DA "TARIM EĞİTİMİ MERKEZİ SEKTÖR BULUŞMASI" TOPLANTISINA KATILDI  
BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, ANTALYA'DA

BAKAN YARDIMCISI ŞENSOY, ANTALYA'DA "TARIM EĞİTİMİ MERKEZİ SEKTÖR BULUŞMASI" TOPLANTISINA KATILDI

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen "Tarım Eğitimi Merkezi Sektör Buluşması" toplantısına katılarak bu etkinliğin, yapımı düşünülen Tarım Eğitim Merkezi ve Kampüsü'nün hazırlık çalışmasının ilk adımı olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in, Hollanda'daki "Dünya Bahçe Bitkileri Merkezi" olarak bilinen merkezin benzerinin Türkiye'de kurulmasına ilişkin talimat verdiğini aktaran Şensoy, Aksu ilçesindeki belirlenen arsada ilk uygulamayı yapmaya karar verdiklerini kaydetti.
 
Şensoy, bu merkezin Türkiye'de ilk olacağını vurgulayarak, "Merkezde eğitim ile araştırma maksatlı teknoloji alanı olacak. Sektörün önde gelen firmalarının teknolojilerini sergiledikleri aynı zamanda bir kuluçka merkezi olacak. Burada hem öğrenciler eğitim alacak hem de vatandaşlarımıza eğitim verilecek. Bu merkez çerçevesinde tohum ve fideye ağırlık vereceğiz. Çok modern ve son teknolojinin kullanıldığı bir merkez olacak." diye konuştu.
 
Şensoy, söz konusu merkezi özel sektörle yürütmeyi planladıklarını ifade etti. Hayvancılıkla ilgili de kampüsler kuracaklarını anlatan Şensoy, bu proje için Balıkesir ve Konya'yı düşündüklerini bildirdi. Hollanda'daki "Dünya Bahçe Bitkileri Merkezi" yetkililerinin gelecek ay Ankara'ya geleceğini belirten Şensoy, bu kişilerin Antalya'da oluşturulacak merkez konusunda danışmanlık yapacaklarını kaydetti.
 
Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, MEB İnşaat Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve Antalya Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Gökhan Karaca katıldı. Tarım sektörünün temsilcileri ile mesleki eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler de toplantıda yer aldı.
 
Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, programı kapsamında daha sonra Antalya Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret etti. Şensoy, programı kapsamında ilk olarak "Matematikte Kodlamanın Anası Türk Kadını" temalı workshop alanını gezildi, yürütülen projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Şensoy, daha sonra yüzyıllardır Türk kadının elinde şekillenen hesap işi nakış tekniğinden yola çıkarak örgü, nakış, kilim dokuma ile robotik kodlama eğitiminde çocukların algılamalarını kolaylaştırıcı 3 boyutlu düşünmelerini destekleyen bir yaklaşımla Milli Eğitim Bakanlığının TÜBİTAK iş birliği ile başlatılan matematik seferberliği kapsamında gerçekleştirilen geleneksel kodlama atölyesini de gezdi. Şensoy, enstitüde yürütülen tema ve proje kapsamında yapılan çalışmaları inceleyerek keçe, nakış, bebek atölyelerini ziyaret etti.
 
Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, ziyaretin ardından Antalya Valisi Ersin Yazıcı'yı ziyaret ederek Antalya da yürütülen eğitim öğretim çalışmaları hakkında istişarelerde bulundular. Ardından Kepez Kütükçü MTAL isminin Gülşen-Mehmet Fehmi Diktaş MTAL olarak değiştirilmesine ilişkin hayırsever protokolü imza töreni yapıldı.
 
Bakan Yardımcısı Şensoy'a MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür de eşlik etti.
 
Bakan Yardımcısı Şensoy'dan Antalya'daki tarım sektörüne ziyaret 
Bakan Yardımcısı Şensoy, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve İnşaat Emlak Genel Müdürü Umut Gür ile beraberindeki heyet, Antalya'da kurulucak tarım eğitimi merkezi ziyaretleri kapsamında; Şencan muz üretim tesisi, roka topraksız çilek üretim tesisi ile has fide üretim tesislerini ziyaret ederek modern tarım uygulamaları hakkında bilgi aldı.
 
Şensoy ve beraberindeki heyet, Antalya Aksu ilçesinde kurulacak tarım Ar-Ge sahasını da ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.