BAKAN TEKİN TEKNOFEST'İ ZİYARET ETTİ  
BAKAN TEKİN TEKNOFEST'İ ZİYARET ETTİ

BAKAN TEKİN TEKNOFEST'İ ZİYARET ETTİ

Ankara'da düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde eğitimle ilgili gelişmelerin olmasını izlemek artık hayal değil. Önemli değişimler olacak." dedi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen TEKNOFEST alanını ziyaret etti. Etkinliğin ikinci gününde alana gelen Bakan Tekin, Millî Eğitim Bakanlığınca kurulan stantları gezdi ve projeler hakkında bilgi aldı.  
 
Bakan Tekin, TEKNOFEST'e gelirken ne göreceğini hayal bile edemediğini belirterek her alanda çok başarılı projelere imza atıldığını söyledi. "TEKNOFEST'i herkesin ziyaret etmesini istiyorum." diyen Tekin şöyle devam etti: Özellikle Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını yaşadığımız şu günlerde Cumhuriyetin geldiği noktayı görmek açısından bütün vatandaşlarımızı burayı görmeye davet ediyorum. Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle ve hepsiyle gurur duydum. Diğer bakanlıkların stantlarını henüz görmedim ama bizim bakanlığın stantlarında şunu gördüm: Sosyal sorumluluk projelerinden bu ülkenin bir vatandaşı, bireyi olarak, bu ülkeye sorumluluğunu ve vazifelerini yerine getirmek için yapılması gereken her şeyi düşünmüş çocuklarımız. Çok değişik, farklı konularda projeler var. Tarımda sulamadan tutun İngilizce öğrenmeye, Türkçeyi yabancı dil olarak başka ülkenin vatandaşlarına öğretmeye kadar birçok proje var. Bizim bakanlık olarak üstümüze düşen vazifemiz bu çocuklarımıza, öğretmenlerimize daha iyi işler yapabilmeleri için imkân sunmak. Benim şahsen buradan aldığım ödül bu. Bakanlık olarak üstümüze düşeni yapacağız.
 
TEKNOFEST'in düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Bakan Tekin, TEKNOFEST'in bilim ve teknoloji alanında bir gelenek hâline gelmesi gerektiğini ifade etti. Tekin, "Şunu artık kabul etmemiz gerekiyor: Dünya hızlı değişiyor. Eğitim teknolojileri ve eğitim ortamları da çok hızlı değişecek. Dünyada insanların en çok ihtiyaç duyduğu konulardan biri, eğitim. Teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde eğitimle ilgili gelişmelerin olmasını izlemek artık hayal değil. Önemli değişimler olacak. Belki asla olmaz, asla vazgeçemeyiz dediğimiz bir sürü şeyden vazgeçeceğiz. Bu alanda da yenilikleri, yeni adımları bekliyoruz, göreceğiz inşallah." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Çocuklarımıza çağı iyi okumalarını, kendini geliştirmelerini öneriyorum"
Yeni eğitim öğrenim döneminde okula başlayacak olan öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Tekin şunları söyledi: Çocuklarımıza çağı iyi okumalarını, ona göre kendini geliştirmelerini öneriyorum. Öğretmen arkadaşlara sürekli bunu öneriyoruz çünkü öğrenci arkadaşlarımız da öyle davransınlar. Bu tür ortamlar, imkânlar artık çok fazla yaygınlaşmaya başladı. Çocuklarımız da kendilerini bu anlamda yetiştirirlerse gelecekleri de kariyerleri de çok parlak ve başarılı olur inşallah."
 
Tekin, daha sonra TEKNOFEST'e katılan, Millî Eğitim Bakanlığı stantlarında projelerini sunan öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.