BAKAN TEKİN ERZURUM'DA EĞİTİM ALANINDA ATILACAK ADIMLAR İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNDU  
BAKAN TEKİN ERZURUM'DA EĞİTİM ALANINDA ATILACAK ADIMLAR İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNDU

BAKAN TEKİN ERZURUM'DA EĞİTİM ALANINDA ATILACAK ADIMLAR İÇİN İSTİŞARELERDE BULUNDU

Bir dizi programa katılmak üzere Erzurum'a giden Yusuf Tekin, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Bugün görevine başlayan Vali Mustafa Çiftçi ile bir süre görüşen Bakan Tekin, şeref defterini imzaladı.

Kentte vatandaşlarla da bir araya gelen Tekin; Pasinler ve Köprüköy Belediyelerini ziyaret etti. 
 
Bakanlık görevine başladığı günden itibaren "Öğretmenler Odası Buluşmaları"nda öğretmenlerle sohbet ettiklerini anlatan Bakan Tekin, şunları kaydetti:
 
"Her bir görüşmemizden sonra çözülmesi gereken, orada dile getirilen problem her neyse onunla ilgili atılması gereken adım, çıkarılması gereken ikincil mevzuat, genelge... Her ne gerekiyorsa o tür adımları atıyoruz. Bugün de burada yapacağımız istişarelerden sonra gerek yatırım programımızın revizyonu açısından gerek alınması gereken tedbirler açısından gerek yapılması gereken düzenlemeler açısından ödevlerimizi alıp gideceğiz. Ancak bu şekilde çalışarak Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği cumhuriyetin yüzüncü yılını tamamladığımız şu günlerde, önümüzdeki dönemi 'Türkiye Yüzyılı' olarak inşa etmek adına biz de üstümüze düşeni yapmak istiyoruz."
 
Bakanlığın misyonunu hayata geçirebilmek için Anadolu'nun kılcal damarlarındaki öğretmenin, öğrencinin, velinin ve her kesimin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyleyen Tekin, "Bu misyonu ifa edebilmek için sahadan, Anadolu'nun her tarafından haberdar olmak adına kendi Bakanlığımızla ilgili birimleri görmek, yapılacakları yerinde tespit etmek adına ikinci bir görevimiz de bu. Bugün bunu da yapacağız. Genelde Erzurum'un, özelde ziyaret edeceğimiz diğer ilçelerin eğitim altyapısı anlamında eğitime erişimde fırsat eşitliğini temin etmek adına, eğitimin niteliğini artırmak adına yapabileceğimiz ne varsa yerinde istişarelerle bunları gündemimize almak ve yapmak istiyoruz." diye konuştu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.