BAKAN SELÇUK HAKKÂRİ'DE ÖĞRENCİ VE MESLEKTAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ  
BAKAN SELÇUK HAKKÂRİ'DE ÖĞRENCİ VE MESLEKTAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

BAKAN SELÇUK HAKKÂRİ'DE ÖĞRENCİ VE MESLEKTAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi programa katılmak üzere Hakkâri'ye gitti. Ahmed-i Hani Ortaokulunda gençlerle voleybol oynayan Bakan Selçuk, kentte yapılan 35 eğitim tesisinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Selçuk, gençlerin kendilerinden bir gelecek tasavvuru istediğini ve onlara bunu hazırlamaya çalıştıklarını belirterek "Fırsat adaleti sağlamak istiyoruz. Niye fırsat eşitliği değil de fırsat adaleti? Adalet herkese hak ettiğini verebilmektir, eşitlik ise herkese aynısını vermektir. Dolayısıyla biz adil olacağız ve kim neyi hak ediyorsa onu ziyadesiyle verme noktasında çaba göstereceğiz." dedi.  

Çeşitli programlara katılmak üzere Hakkâri'de bulunan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yüksekova ilçesindeki Ahmed-i Hani Ortaokulunu ziyaret etti, öğrencilerle sohbet ederek basketbol ve voleybol oynadı.
 
Valiliği ziyaret ettikten sonra Hakkari Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen 35 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katılan Selçuk, bütün yatırım ve çalışmaların çocukların geleceği için yapıldığını söyledi.
 
Çocukların mutlu olması ve gülümsemesinin herkesi mutlu ettiğini belirten Selçuk, şöyle konuştu:
 
"Burada açılışını yapacağımız yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Hakkâri'deki yatırımlar konusunda yaptığı vurgu ve Millî Eğitim Bakanlığı olarak da bu vurguya bağlı kalarak aldığımız tedbirler, ortaya koyduğumuz çalışmalar bunun sadece bir temenni ve iyi niyet göstergesi olmadığını; eylemin, icraatın kendisi olduğunu da gösteriyor. O yüzden de hepiniz geleceğinize yönelik olarak çok daha umutlu, çok daha mutlu olabilirsiniz. Sizlerin parlak, aydınlık bir geleceğe sahip olması için emin olun gece gündüz çalışıyoruz. Burada yapılan çalışmaları daha yakından gördüğümde, aslında ilmek ilmek örülen bir Hakkâri kilimi gibi büyük bir emek, çaba ve gayret var. Buradaki çalışmalar, belki farkındasınız belki değilsiniz ama Türkiye'nin gücünü, sizlerin mutluluğunu artırıyor."
 
Tören öncesi gösteri yapan Reng-i Hakkâri Sanat Topluluğuna teşekkür eden Selçuk, "Burada bize bir Türkiye haritası sundular ve öylesine güzel öylesine başarılı, öylesine yürekten bir iş yapıyorlar ki bütün Türkiye'nin her gün onları izlemesini arzu ederim. Çünkü Rengi-Hakkâri rengi Türkiye'dir." değerlendirmesinde bulundu.
 
"Fırsat adaleti sağlamak istiyoruz"
 
Kentte 35 eserin açılışını yapacaklarını anımsatan Selçuk; çocukların daha güzel, yeni binalarda okumasını ve gülmesini, öğretmenlerin daha iyi şartlar bulunan mekânlarda çalışmasını, çok daha mutlu olmasını istediklerini vurguladı.
 
Hakkâri'yi uzaktan eğitim sürecinde elde ettiği başarıdan dolayı tebrik eden Selçuk, şunları kaydetti:
 
"Herhangi bir ilimizdeki Artvin'deki, Mersin'deki ya da Burdur'daki faaliyet neyse buradaki faaliyetler de oradan aşağı kalmadı ve ziyadesiyle mutlu ettiniz beni. Gelecek, eğitimle gelecek ve burada duran gençler, bizden bir gelecek tasavvuru istiyorlar ve biz de onlara bunu hazırlamaya çalışıyoruz. Fırsat adaleti sağlamak istiyoruz. Niye fırsat eşitliği değil de fırsat adaleti? Adalet herkese hak ettiğini verebilmektir, eşitlik ise herkese aynısını vermektir. Dolayısıyla biz adil olacağız ve kim neyi hak ediyorsa onu ziyadesiyle verme noktasında çaba göstereceğiz. Bu çalışmaların hepsi 2023 Eğitim Vizyonu'nun bir parçası. Çok daha ileri götürmek için de azmettik, gayretlerimiz sürüyor. Buradaki eğitim yatırımlarımız artarak devam edecek ve Hakkâri'yi eğitimde marka şehir hâline getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız."
 
Tasarım beceri atölyelerinin sayısının artırılması gerektiğini aktaran Bakan Selçuk, "Her bir öğrencimizin kağıt, kalemin ötesinde, sınav sorusu çözmenin ötesinde atölyelerde el becerilerini geliştirmeleri için onlara imkân sağlamak mecburiyetindeyiz. Sevgili gençler, sizin başarınıza ihtiyacımız var. Sizin dünya ile yarışmanıza ihtiyacımız var. Hakkâri'nin artık sonlarda olması değil ya da belli illerle yarışması değil, Hakkâri'nin dünya şehirleriyle yarışmasını bekliyoruz. Bunlar size uzak gibi görünebilir ama ben Hakkâri'nin Tokyo ile Paris ile yarışmasını istiyorum." ifadelerini kullandı.
 
"Eğitim konusunda imkânlarımızı seferber ediyoruz"
 
Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ise yeni tesislerin açılışını yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
 
Kentte en önemli meselelerinin eğitim olduğunu vurgulayan Akbıyık, "Bu doğrultuda tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bir taraftan derslik, okul binası gibi fiziki eksiliklerimizi giderirken diğer taraftan 'Bir Kitap Bir İnsan', 'Her Çocuk Bir Etkinlik', 'Her Ev Bir Okul', 'Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek' gibi bir çok projeyle de eğitimin kalitesini artırmak; kitaba, kaleme, eğitime karşı Hakkâri'de topyekün bir farkındalık yaratmak için çabalıyoruz." şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından kent merkezi ve ilçelerde yapımı tamamlanan 35 eğitim tesisin açılışı video konferansla gerçekleştirildi.
 
Kentteki programı kapsamında öğretmenevinde öğretmenlerle bir araya gelen Bakan Selçuk, Merzan Mahallesi'ndeki Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret etti.
 
Öğrencilerle sohbet eden Selçuk, gençlerle birlikte müzik, sanat, spor çalışmaları yaptıklarını söyledi.
 
Öğretmenlerle toplantılar gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Selçuk, şunları kaydetti:
 
"Bu salgın döneminin getirdiği birtakım kopuklukları iyileştirmek için hep beraber gayret ediyoruz. O yüzden de burada gördüğüm manzara beni çok çok mutlu etti. Öğretmenlerimize, yöneticilerimize müteşekkirim. Hakkâri'de, Yüksekova'da gördüklerim benim açımdan çok umut vericiydi. Bir gelecek perspektifi oluşturduk. İnşallah çok daha iyisini hep beraber yapacağız. "
 
Öğrencilerle masa tenisi oynayıp onların okuduğu türkülere eşlik eden Selçuk, daha sonra Merga Bütan Kayak Merkezi'nde kurulan öğrenci kampını ziyaret etti.
 
Bakan Selçuk'a ziyaretlerinde Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür ve şube müdürleri eşlik etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.