BAKAN ÖZER VE BAKAN KURUM, CARETTA CARETTALARI DENİZLE BULUŞTURDU  
BAKAN ÖZER VE BAKAN KURUM, CARETTA CARETTALARI DENİZLE BULUŞTURDU

BAKAN ÖZER VE BAKAN KURUM, CARETTA CARETTALARI DENİZLE BULUŞTURDU

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen Barselona Sözleşmesi 22. Taraflar Konferansı (COP22) programı kapsamında, ağlara takılan deniz kaplumbağalarını denize bıraktı.

Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm bölgesinde düzenlenen "Akdeniz'in Kirlenmeye Karşı Korunması Sözleşmesi'nin 22'nci Taraflar Konferansı (COP 22)"kapsamında, caretta carettaarın denize bırakıldığı bir program düzenlendi. Programa Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanı sıra yurt dışından da bazı misafirler katıldı.
 
Programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi' kapsamında, Serik'te yeni bir kütüphane açılışını yaptıklarını belirterek Bakan Kurum'un çocuklara çevre bilinciyle ilgili 250 bin kitabı kazandıracakları müjdesini vermesi dolayısıyla kendisine teşekkür etti.
 
COP22 Konferansının çok önemli bir inisiyatif olduğunu belirten Özer, "Millî Eğitim Bakanlığı olarak Türkiye'de çevre bilinci ve iklim değişikliğinin müfredata girmesi için Sayın Bakan'ımızla birlikte önemli bir projeyi yürüteceğiz. Bunu da önümüzdeki haftalarda tüm kamuoyuyla paylaşacağız. Umut ediyorum ki, COP'un yeni açılımında buradaki 21 ülke de aynı şekilde iklim değişikliği ve çevre bilinciyle ilgili dönüşümleri başlatmış olur. Sayın Bakan'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
 
Konuşmaların ardından balıkçı ağlarına dolanmış olarak yaralı bulunan 28-33 yaş aralığındaki 'Berra' isimli iki deniz kaplumbağası, tedavinin ardından uydu takip cihazı takıldıktan sonra denize salındı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.