Bakan Avcı, Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayı´na Katıldı  
Bakan Avcı, Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayı´na Katıldı

Bakan Avcı, Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayı´na Katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Antakya´da gerçekleştirilen Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayları Hatay Bölgesel Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, çalıştayın önümüzdeki dönemde atılacak adımlarda, maarif camiasına yol gösterici olacağını söyledi.

Bakan Avcı, Yönetsel Yenilik ve Geliştirme Çalıştayı´na Katıldı

Konuşmasında, pek çok şeyin Ankara´dan başka, sahadan çok başka göründüğünü ifade eden Bakan Avcı, “Ankara´da masa başında çok iyi niyetlerle en idealini yaptığını zannederken, uygulamada hiç aklınıza gelmeyen yan sorunlar ortaya çıkabiliyor. Dolayısıyla sizin bu çalıştayda yapacağınız katkılar gerçekten önemlidir. Bu toplantıları ciddiye almanızı istirham ediyorum” diye konuştu.

 

Eğitimcilerden, bu tür toplantılarda mümkün olduğu kadar öze ilişkin kısa konuşulmasını rica eden Bakan Avcı, “Her toplantıda uzun uzun birbirimize Türkiye ve eğitim propagandası yapmaya gerek yok. Türkiye´nin ne kadar önemli bir ülke olduğunu biliyoruz. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğitimciler olarak ne kadar kritik bir görev üstendiğimizi biliyoruz. Onun için birbirimize maarif propagandası yapmaya gerek yok. Çok kısa ve konuların özüne ilişkin konuşmayı gelenek haline getirelim. İkincisi de birbirimize plaket vermeyelim. Hani ´Körler sağırlar birbirini ağırlar´a döndü artık. Onun için lüzumsuz toplantı yapmayalım. Lüzumsuz konuşmayalım ve lüzumsuz nutuklar atmayalım. Ne işe yarayacağını bilmediğimiz plaketler armağan etmeyelim. Çok yalın, basit ama uyulması çok zor önerilerde bulunuyorum. Maarif camiasının bu zor işin altından kalkacağına da inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Çalıştayın ardından Branş öğretmenleri ile bir araya gelen Bakan Avcı, öğretmenleri dinledi ve öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı.

 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.