Bakan Avcı: "Suriyeli Kızlarımızla Birlikte Okullaşma Oranı Yüzde 100´ün Üzerine Çıktı"  
Bakan Avcı:

Bakan Avcı: "Suriyeli Kızlarımızla Birlikte Okullaşma Oranı Yüzde 100´ün Üzerine Çıktı"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kız çocuklarının okullaşma oranına ilişkin “Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kızlarımızı değil, Suriye´den gelen kızlarımızı da okullaştırdığımız için yüzde 100´ün üzerine çıktık“ dedi.

Bakan Avcı:

Bakan Avcı, Millî Eğitim Çalıştayı için gittiği Hatay’da, bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretler esnasında yaptığı konuşmada, Hatay´ın eğitim alanında Türkiye ortalamasının üzerinde seyreden bir il olduğunu söyledi.

Kentin son 12 yılda sadece eğitimde değil, ulaşım, sağlık ve birçok alanda önemli mesafeler aldığını ifade eden Bakan Avcı, bu gelişmelerin artarak devam edeceğini kaydetti.

Hatay´da okul öncesi eğitim konusunda çok ciddi çalışmalar olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, "Hatay´da, bölgemizde yaşanan son olaylar nedeniyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocuklarımız için değil, aynı zamanda misafir öğrenciler için de bir takım düzenlemeler yapmamız gerektiren bir durum ortaya çıktı. Devletimizin imkânlarıyla çok şükür misafir çocukların da eğitimi için gerekli çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Yabancı konuklarına Türkiye ile ilgili bilgiler verirken özellikle kız çocuklarının okullaştırılmasıyla ilgili tebrikler aldıklarını anlatan Bakan Avcı, şöyle devam etti:

 

"Türkiye, kız çocuklarının okullaştırılması meselesinde yüzde 97´ler oranında görünüyordu. Hâlbuki şimdi yüzde 100´ü de aştık. Türkiye´deki kız çocuklarının okullaştırılması yüzde 100´ün üzerine çıktı. ´İstatistik olarak yüzde 100´ün üzerine nasıl çıktınız? Her yüz çocuktan 105´ini nasıl okullaştırırsınız?´ diye bir soru işareti doğdu. Sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kızlarımızı değil, Suriye´den gelen kızlarımızı da okullaştırdığımız için yüzde 100´ün üzerine çıktık. Türkiye, bugün de geçmişte de zor durumda kalan, yardıma ihtiyaç duyan, güvenlik ihtiyacı duyan herkese, özellikle eğitim alanında böyle bir ev sahipliği konusunda çok tecrübeli bir ülke. 1992´den beri zorda kalan herkese kapılarını açmış, onları en güzel şekilde ağırlamış, korumuş, kollamış, ihtiyaçlarını mümkün olduğunca karşılamış bir milletin ve kültürün varisleriyiz."

Uzun Çarşı’da esnafı ziyaret ederek sohbet eden Bakan Avcı, Anadolu’nun ilk camisi olma özelliği taşıyan Habib-i Neccar Camii´ni gezdi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.