Bakan Avcı SERÇEV´i Kabul Etti  
Bakan Avcı SERÇEV´i Kabul Etti

Bakan Avcı SERÇEV´i Kabul Etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) yönetim kurulu üyeleri ve beraberindeki çocukları kabul etti.

Bakan Avcı SERÇEV´i Kabul Etti

Bakanlıkta Tevfik Fikret İleri Salonunda gerçekleşen kabulde Bakan Avcı, Dernek Başkanı Sinem Ersoy’dan SERÇEV ile ilgili bilgi aldı.

 

Türkiye’de 300 bin serebral palsilili bulunduğunu belirten Ersoy,  bunun 50 bine yakınının eğitim çağındaki çocuklardan oluştuğunu dile getirdi.

 

Serebral palsilili çocuklarla tek tek sohbet eden Bakan Avcı, engelli eğitimini ayrı bir uzmanlık alanı olduğunun altını çizdi. Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 "Hocalarımız nasıl bir müfredatı uygun görürlerse biz onlara uymak zorundayız. Tabii bizim görüşlerimizi de alırlar, özellikle sizin görüşlerinizi alırlar, sizin yoğunluğunuzu hesaba katarlar ama hepimiz öğrenciliğimizden biliyoruz. Başlangıçta bazı şeyler bize ağır gelir, zor gelir, fazla gelir, ama sonra hayata atıldığımızda ´iyi ki bunu yapmışız iyi ki bizi zorlamışlar´ diye düşünürüz. Ortaokula yatılı gittim. Hazırlık sınıfına başladık. Eğer o günlerde bana fırsat verilseydi okuldan kaçardım. Ama iyi ki kaçmamışız iyi ki o fırsat verilmemiş, iyi ki o okulu bitirmişiz."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.