Bakan Avcı, Rize´de  
Bakan Avcı, Rize´de

Bakan Avcı, Rize´de

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılış Törenine katıldı.

Bakan Avcı, Rize´de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile gerçekleştirilen, Rize´nin Güneysu İlçesinde yapımı tamamlanan Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da katıldı.

 

Törende konuşan Bakan Avcı, okulun Güneysu´ya hayırlı olmasını diledi. "Bizim kültürümüzde sadaka-i cariye diye bir kavram var" diyen Bakan Avcı, ne zaman bir hayırsever tarafından eğitim kurumu yaptırılsa, bir okul açılsa akıllara bu kavramın geldiğini söyledi. Bakan Avcı, bu okulda okuyan çocuklar defterlerini her açtığında, hayırseverlerin amel defterine de bir çizgi çizileceğini ifade etti.

 

Bakan Avcı, eğitime yaptıkları katkı dolayısıyla bütün hayırseverlere ve okulu yaptıran Kazancı Holding´in kurucusu Ali Metin Kazancı ve Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı´ya teşekkür etti. 

 

Törende, Hopa´ya yapılan canlı bağlantı ile Hopa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin de açılışı gerçekleştirildi. 

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.