Bakan Avcı, Paris’te basın mensuplarıyla bir araya geldi  
Bakan Avcı, Paris’te basın mensuplarıyla bir araya geldi

Bakan Avcı, Paris’te basın mensuplarıyla bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı´nın (UNESCO) 38. Genel Konferansı´na hitabının ardından Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bakan Avcı, Paris’te basın mensuplarıyla bir araya geldi

Bakan Avcı, "Türkiye hem coğrafi konumu hem tarihi ve kültürel derinliği itibarıyla UNESCO Yürütme Kurulu´nda temsil edilmeyi çoktan hak etmiş bir ülkedir" dedi.

 

Konferansın Türkiye için iki önemli özelliği bulunduğuna dikkati çeken Avcı, birincisinin şiddetin önlenmesinde eğitimin rolüne dikkati çekmek, ikincisinin de Türkiye´nin 2017 yılı itibarıyla UNESCO Yürütme Kurulu üyeliğine adaylığı olduğunu söyledi.

 

Türkiye´nin geçen yıl UNESCO tarihinde pek az rastlanan bir oy çokluğuyla Dünya Miras Komitesi başkanlığına seçildiğini anımsatan Avcı, "Biraz da ondan aldığımız cesaretle, 2017 içinde Türkiye´yi UNESCO´nun en yüksek icra organı olan yürütme kurulu üyeliğine aday gösteriyoruz" dedi.

 

Bugün, bu adaylığın önünü açacak konuşma ve ikili görüşmeler yaptıklarını ifade eden Avcı, "Doğrusu verimli de geçiyor. Değişik ülkelerden olumlu cevaplar alıyoruz üyeliğimizin desteklenmesi konusunda, olumlu bir rüzgâr esiyor. 2017´de Türkiye´yi UNESCO Yürütme Kurulu üyesi olarak göreceğimizi ümit ediyoruz" diye konuştu.

 

Türkiye dünyada en önemli insani yardım programlarını yürürlüğe koyan üç ülkeden biri

Bakan Avcı, "Türkiye´nin bugüne kadar yaptıkları da UNESCO idealleri konusunda elimizi çok güçlendiren bir envanter ortaya koyuyor" dedi. 

 

Türkiye´nin son on yılda yaptığı uluslararası çalışmalarla, dünyada en önemli insani yardım programlarını yürürlüğe koyan üç ülkeden biri haline geldiğine işaret eden Avcı, "Türkiye hem coğrafi konumu hem tarihi ve kültürel derinliği itibarıyla UNESCO Yürütme Kurulu´nda temsil edilmeyi çoktan hak etmiş bir ülkedir. İnşallah 2017´de hak ettiğimiz görevi daha güçlü bir biçimde yerine getirecek bir pozisyonda olacağız" ifadelerini kullandı.

 

Bakan Avcı, Paris´teki temasları kapsamında UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, Afganistan Yüksek Öğretim Bakanı Khatera Afghan ve Irak Eğitim Bakanı Muhammed İkbal Omar´la da ayrı ayrı bir araya geldi.

 

Bakan Avcı, "Şiddete Varan Aşırıcılığın Önlenmesi İçin Eğitimin Teşvikinde UNESCO´nun Rolü" konusunda ABD Hükümeti tarafından düzenlenen üst düzeyli öğle yemeği formatındaki konferansa da katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.