Bakan Avcı: "Önümüzdeki Dönemde Veliler Ve Öğrenciler Tedirgin Edilemeyecek"  
Bakan Avcı:

Bakan Avcı: "Önümüzdeki Dönemde Veliler Ve Öğrenciler Tedirgin Edilemeyecek"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ‘Torba Kanun Tasarısı’nda Millî Eğitim Bakanlığı için de kabul edilen bir madde bulunduğunu belirterek, “İnşallah önümüzdeki dönemde artık mahkemeler üzerinden velileri, milyonlarca öğrenciyi tedirgin etmeye yönelik tezgahları da böylece inşallah boşa çıkarmış olacağız“ dedi.

Bakan Avcı:

Bakan Avcı, Bilecik’te bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Bilecik Belediye Başkanlığı´nı ziyaretinde, dün TBMM´de, kamuoyunda ‘Torba Kanun Tasarısı’ olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı´nın kabul edilen maddeleri arasında Millî Eğitim Bakanlığı için bir madde bulunduğunu ve bunun kabul edildiğini anımsattı.

Bakan Avcı, “Millî Eğitim Bakanlığı´nın ve ÖSYM´nin yaptığı sınavların mahkeme süreci ile ilgili bir maddeydi. Biliyorsunuz daha önce Haziran ayında yaptığımız sınav için 6 ay sonra, çocuklar okula başladıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verildi. Benzer süreçleri, başka sınavlar ile ilgili de ortalığı karıştırmak için iyi bir araç olarak değerlendiriyorlar. Bu nedenle bir yasal düzenleme yapıyoruz. Bundan sonra Millî Eğitim Bakanlığı´nın yaptığı sınavlarla ilgili eğer mahkemeye müracaat edilecekse, 10 gün içinde müracaat edilsin; mahkeme belli bir süre içerisinde esastan görüşerek karar versin" dedi.

 

“Temyiz Süresini 15 Günde Sınırlandıralım”

“Yürütmeyi durdurma kararı verilirse, Millî Eğitim Bakanlığı olarak işi uzatmamak için itiraz etmeyeceğiz” diyen Bakan Avcı, şöyle devam etti:

“Temyiz süresini de 15 günde sınırlandıralım. Böylece Haziranda yaptığımız sınavlarla ilgili varsa yargıya gitmek isteyenler, buyursun gitsinler ama mahkemelerde 45 gün içerisinde işi sonuçlandırsın ki çocuklarımız okullarına başlamadan önce nihai yargı kararını alalım ve uygulayalım. Onun için dün öyle bir yasa maddesini meclisimiz (TBMM) kabul etti. İnşallah önümüzdeki dönemde artık, mahkemeler üzerinden velileri, milyonlarca öğrenciyi tedirgin etmeye yönelik tezgâhları da böylece inşallah boşa çıkarmış olacağız.” 

 

Bakan Avcı, belediyeki temaslarının ardından Bilecik esnafını ziyaret etti ve muhtarlarla bir araya geldi.

 

Daha sonra Pazaryeri İlçesi’ne geçen Bakan Avcı, Pazaryeri Belediye Başkanlığı’nı ziyaret etti ve Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Avcı, burada belediyenin şeref defterini imzaladı, vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Pazaryeri ziyaretinin ardından Bozüyük Belediyesi´ni ziyaret eden Bakan Avcı, Başkan Fatih Bakıcı´dan ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Avcı, daha sonra ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla biraraya geldi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.