Bakan Avcı, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´nun açılışını gerçekleştirdi  
Bakan Avcı, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´nun açılışını gerçekleştirdi

Bakan Avcı, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´nun açılışını gerçekleştirdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir’deki temasları kapsamında Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Avcı, Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu´nun açılışını gerçekleştirdi

Bakan Avcı, açılışta yaptığı konuşmada, Eskişehir’de hizmete açılan her kurumun, yapılan her hizmetin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

 

Açılışı yapılan merkezin sadece bir eğitim alanı olarak değil aynı zamanda bir sosyal etkileşim mekanı olarak hizmete sunulduğunu söyleyen Bakan Avcı, merkezin ilk binasının 1961 yılında yapıldığını ve 30 yıl boyunca mevcut bina ve ek binalarda hizmet verdiğini anımsatarak, yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Bakan Avcı, bina yapımının 2013 yılında başladığını belirterek, “Eskiden bu tür müesseseler önce temel atılır, sonra üzerinden seneler geçer, üzerinden bir kaç seçim geçer ondan sonra ya açılır, ya açılmazdı. Bu binanın yapımına 2013 yılında başlandı ve tamamlandı” dedi. 

 

Binanın bir özelliğinin de engelli vatandaşların hizmetine uygun inşa edilmesi olduğunu söyleyen Bakan Avcı, Eskişehir’in engelli vatandaşların erişimi konusunda hem kamu hem sivil binalarda Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olduğunu dile getirdi.

 

Eğitimin belli bir yaşla sınırlı olmadığını hatırlatan Bakan Avcı, bakanlık bünyesinde Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün bulunduğunu ve Genel Müdür Mustafa Kemal Biçerli’nin de açılışta yer aldığını söyledi.

 

Bakan Avcı, “Millî Eğitim Bakanlığı’nın özellikle eğitim çağı dışında, formal eğitim çağı dışında kalan vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerini organize etmek için böyle bir genel müdürlüğümüz var ve gerçekten bütün dünyada takdir edilen çalışmalar yapılıyor bu genel müdürlük bünyesinde. Halk eğitim merkezlerinde onlarca, yüzlerce kurslarda çok farklı ilgi alanlarına yönelik kurslarda sertifikalar veriliyor ve gerçekten insanlarımız buradaki eğitimlere de büyük rağbet gösteriyorlar. Sayın Genel Müdürümüze bu vesileyle huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

Halk eğitimi merkezlerinin bir fonksiyonunun da sosyal ilişkileri düzenlemesi olduğunu dile getiren Bakan Avcı, bütün vatandaşların, özellikle de kadınların merkeze özel bir ilgi göstererek eksikliklerini hatırlatma konusunda ellerinden geleni yapacaklarına inandığını söyledi.

 

Eskişehir’de yapımı devam eden stada ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyleyen Bakan Avcı, “Mevsim şartları nedeniyle bazen inşaata ara verildiği zaman hemen dedikodular yükseliyormuş Eskişehir’de, onun için merak etmeyin 19 Mayıs’ta inşallah stadımızı tamamlamış olacağız. İnşallah önümüzdeki sezon Eskişehirspor maçlarını yeni stadımızda oynayacak” dedi.

 

Mevcut stadın yerini büyük bir meydan olarak düzenleyeceklerini ve bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarını da aldıklarını dile getiren Bakan Avcı, “Orası çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, emeklilerimizin hava alacakları, gezecekleri, eğlenecekleri bir büyük meydan olacak, hiçbir rant yapılaşmasına orada müsaade etmeyeceğimizi başından beri söylüyoruz, bir kere daha söylüyoruz. Şimdi seçim geliyor seçim vesilesiyle bu tür polemikler çok artar ben onlar başlamadan bunları bir kere daha sizlerle paylaşmak ihtiyacını duyuyorum” diye konuştu.

 

Bilim sanat merkezinin yapımının devam ettiğini ve 23 Nisan’a kadar büyük bölümünün tamamlanmış olacağını söyleyen Bakan Avcı, diğer çalışmalar ve milli eğitim yatırımlarının devam ettiğini bildirdi.

 

Bakan Avcı, Eskişehir’in eğitim göstergeleri bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde iyi bir durumda olduğunu söyledi.

 

Bakan Avcı açılış kurdelesini kesmesinin ardından halk eğitim merkezine girerek atölyeleri gezdi ve kursiyerlerle sohbet etti.  Bir kursiyerin, atölyelerde verilen eğitimlerin kendileri için bir terapi gibi olduğunu ve yaz aylarında da açık olmasını istemesi üzerine Bakan Avcı, merkezin yılın her döneminde açık olabileceğini ifade etti.

 

Açılışa Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da katıldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.