Bakan Avcı: Mesleki ve teknik eğitimin kalitesi artacak  
Bakan Avcı: Mesleki ve teknik eğitimin kalitesi artacak

Bakan Avcı: Mesleki ve teknik eğitimin kalitesi artacak

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Önümüzdeki yıllarda mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmak için çok büyük projelerimiz var. Bunları da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz“ dedi.

Bakan Avcı: Mesleki ve teknik eğitimin kalitesi artacak

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Çanakkale Zaferi´nin 100´üncü Yılı" temalı 9´uncu Uluslararası Robot Yarışması´nın düzenlendiği törene gelişinde çiçeklerle karşılandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi´nde halk oyunları gösterisini izleyen Bakan Avcı, yarışma dolayısıyla çeşitli okullar tarafından hazırlanan tanıtım stantlarını gezdi.

Bakan Avcı, 9´uncu Uluslararası Robot Yarışması töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğin 8´incisini geçen yıl Eskişehir´de yaptıklarını hatırlatarak, "Onun teması ´İpek Yolu´ idi. Bu sene Çanakkale Zaferimizin 100´üncü yılı münasebetiyle ´Çanakkale Zaferi´ temalı yarışmayı burada düzenledik. Bir kere daha bu vesileyle şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Bize bu vatanı bu değerleri miras bırakan tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Bugün ayrıca Soma´daki maden faciasının seneyi devriyesi. Soma´da hayatını kaybeden 301 madencimize de bir kere daha Allah´tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Robot yarışmasının, katılımcıların teknoloji, bilim ve format teknolojilerle ilişkilerini güçlendireceğini vurgulayan ve mesleki eğitimde bunlara özellikle önem verdiklerini anlatan Bakan Avcı, şunları kaydetti: "Önümüzdeki yıllarda mesleki ve teknik eğitimin kalitesini artırmak için çok büyük projelerimiz var. Bunları da inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Bu işin esası her şeye rağmen nedir? Bir kalemdir. Her şeye rağmen bu işin özü bir kalemdir. Onun için biz eğitimciler, cebimizde bu kalemi taşıyoruz. Bir kalem, bir de defterdir. Bütün profesyonel, bütün büyük tasarımlar bunlarla başlar. Onun için bunlarla dostluğunuzu, ilişkinizi asla ihmal etmeyeceksiniz."

Bakan Avcı, konuşmasının ardından "temalı robot yarışması" kurasını çekerek, tribünlere çıktı ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

"Çanakkale Savaşları" temalı robot gösterisiyle sona eren törene, Çanakkale  Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.