Bakan Avcı, MEB uzmanlarına hitap etti  
Bakan Avcı, MEB uzmanlarına hitap etti

Bakan Avcı, MEB uzmanlarına hitap etti

“Bir Kültürel Kazanım Olarak İstanbul” konulu eğitim programına katılan millî eğitim uzman ve uzman yardımcıları, kendilerine bu imkânı sağlayan Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya teşekkür ederek hediye takdim ettiler.

Bakan Avcı, MEB uzmanlarına hitap etti

25-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen  “Bir Kültürel Kazanım Olarak İstanbul” konulu programa kursiyer olarak katılan 180 millî eğitim uzmanı ile uzman yardımcısı, Bakan Avcı’ya teşekkür ederek hediye takdim ettiler.

 

MEB Başöğretmen Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Bakan Avcı, bu programla çok güzel bir iş yaptıklarını belirterek, bu çalışmayı muhtelif illerde tekrar etme imkânı bulmayı ümit ettiklerini söyledi.

 

Şehri tanımanın insanın entelektüel birikimi açısından önemi

Türk felsefesinin kurucularından Takiyettin Mengüşoğlu’nun felsefeci Arslan Kaynardağ ile yaptığı bir konuşmayı hatırlatan Bakan Avcı;  Takiyettin Mengüşoğlu’nun, yıllar önce, bir şehri tanımanın insanın entelektüel birikimi açısından çok şey anlattığını aktardı. Bakan Avcı, şöyle devam etti: “Takiyettin Mengüşoğlu, Cumhuriyetin ilk yıllarında, 1930’lu yıllarda Sivas Lisesi’ni bitirdikten sonra Almanya’ya gönderiliyor. Bu söyleşide de diyor ki; ‘Almanya’da hafta sonlarında hocalarımız bizi alır şehri ve şehrin etrafındaki tarihi eserleri görmek üzere bizi gezdirirlerdi. İşte ben bu gezmelerden sonra, Türkiye’ye döndüğümde, yıllarca yaşadığım Sivas’ı ilk defa görebilir hale geldim’.”

 

“Bir şehir nasıl okunur, nasıl gezilir ve o şehrin birikimi nasıl içselleştirilir, işte bu da bir eğitim konusu” diyen Bakan Avcı, Takiyettin Mengüşoğlu’nun bu okumayı, Almanya’dan yaptığı gezilerden edindiği tecrübelerle Sivas üzerinden gerçekleştirdiği değerlendirmesini yaptı.

 

Lise yıllarında Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Beş Şehir’ kitabını okuduktan sonra muhtelif şehirleri gezdiğini anlatan Bakan Avcı, “Beş Şehir kitabının ‘Bursa’ bölümünü okuduktan sonra bir grup arkadaşla Bursa’ya gittik, Tanpınar’ın anlattığı Bursa’nın o gezimize ne kadar katkısı olduğunu büyük bir zevkle hatırlıyorum. Nurettin Topçu’nun Bursa ile ilgili bir yazısı da bu seyahate çok katkısı oldu.”

 

Öğretmenler de yönlendirme eğitimiyle şehirleri öğrenecek

Millî eğitim uzman ve uzman yardımcılarına seslenen Bakan Avcı, “Belli bir amaçla, belli bir ön hazırlıkla gezip görmenin ne kadar önemli olduğunu siz de son tecrübenizle yaşayarak görmüş oldunuz. Sizler de İstanbul’u daha bilerek gezebilecek durumdasınız.” dedi. Yönlendirme eğitimi alan Stajyer öğretmenlere de benzer eğitimler verildiğini anımsatan Bakan Avcı, her şehirde birçok zenginliğin olduğunu belirterek, öğretmenlere de görev yapacak illeri bu gözle gezip görmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

 

Bakan Avcı, verdiği destekten dolayı TURİNG’e, organizasyonda görev alan bakanlık bürokratlarına ve sunumlarıyla katkı yapan; İskender Pala, İlber Ortaylı, Ahmet Haluk Dursun, Mustafa Kaçalin, Erhan Afyoncu, Teoman Duralı, Uğur Derman, Çiçek Derman, Yalçın Çetinkaya, Mustafa Ruhi Şirin ve Mehmet Şevket Eygi’ye teşekkür etti.

 

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise, millî eğitim uzman ve uzman yardımcılarının kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, “Bir Kültürel Kazanım Olarak İstanbul” konulu şehir ve kültür eğitimi programı düzenlendiğini anımsattı. Aydoğdu, 25-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen programa kursiyer olarak 180 millî eğitim uzmanı ile uzman yardımcısının katıldığını söyledi.

 

Konuşmalardan sonra, millî eğitim uzman ve uzman yardımcıları adına uzman yardımcıları Hatice Öksüz ile Yusuf Öksüz, Bakan Avcı’ya “İstanbul Haritaları Ansiklopedisi”ni takdim ettiler. Uzman Yardımcısı Yusuf Öksüz, hediye takdiminde; “Sayın Bakanım, eğitimlerde İstanbul’un kültürel konumundan bahsedilirken, ‘İstanbul’a bir şey götürülmez, İstanbul’dan bir şey getirilir.’ diye anlatıldı. Biz de bu eğitimi kazanıma dönüştürerek İstanbul haritalarının yer aldığı ansiklopediyi getirdik.” dedi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.