Bakan Avcı, Kilis’te TRT Haber’e konuştu  
Bakan Avcı, Kilis’te TRT Haber’e konuştu

Bakan Avcı, Kilis’te TRT Haber’e konuştu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, programı kapsamında gittiği Kilis’te TRT Haber’in sorularını cevapladı.

Bakan Avcı, Kilis’te TRT Haber’e konuştu

Bakan Avcı, Bakanlık olarak okullarda eğitimin aksamaması için Kilis’te yapılan çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Kilis, öteden beri eğitim alanında en ileride olan şehirlerimizden biri. Bütün eğitim göstergeleri açısından okulöncesinde, ilkokulda, ortaokulda, lisede ve üniversitede Kilis eğitim göstergeleri bakımından iyi durumda. Bu son terör saldırılarına rağmen Kilis’in bu nitelikli eğitim süreci devam ediyor.”

 

 Bu sürecin aksamadan sürdürülmesi için alınması gereken tedbirleri görüşmek üzere Millî Eğitim Bakanlığı personeli ile Kilis’te görev yapan eğitim yöneticileri ve maarif müfettişleri ile toplantı yaptıklarını belirten Bakan Avcı, şunları söyledi. “Bu toplantıda Kilis’teki eğitiminin genel sorunları ile terör saldırılarından kaynaklanan özel geçici sorunlarını gözden geçirdik. Zaten uzun zamandan beri Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatından bir müsteşar yardımcımızın koordinasyonunda bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Bugün özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız ile birlikte gelmemizin bir nedeni de burada eğitim konusunda öğretmen ve öğrencilerimizle ilgili yapabileceğimiz ortak projeler var. Onları yerinde bir kere daha konuşmak için birlikte geldik.”

 

“Devlet bütün imkânlarıyla Kilis’te”

Bakan Avcı, devletin bütün imkânlarıyla Kilis’te olduğunu, her şeyin en kısa zamanda normale döneceğini umduğunu dile getiren Bakan Avcı, alınan tedbirlerle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Toplantıda, hangi okullarımızda ne tür güvenlik zaafı oluşabilir ve ne tür tedbirler alınabilir diye okullarımızı tek tek ele alarak görüş alışverişinde bulunduk. Bir de genel olarak aldığımız kararlar var. Dolayısıyla Kilis’le ilgili belki eğitim takvimini yeniden gözden geçirmemiz gerekebilir. Bunun için müfredatın ne kadar hızlandırılabileceğini ve eğitimin ne zaman istediğimiz koşullarda istediğimiz nitelikte tamamlanabileceğini arkadaşlarımız çalışıyorlar. Dolayısıyla velilerimiz öğrencilerimiz merak etmesinler biz eğitimle ilgili bütün tarafların; öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimizin isteklerini, beklentilerini  hesaba katarak çalışmalarımızı yapıyoruz.”

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.