Bakan Avcı, İspanya Büyükelçisi Peydro´yu Kabul Etti  
Bakan Avcı, İspanya Büyükelçisi Peydro´yu Kabul Etti

Bakan Avcı, İspanya Büyükelçisi Peydro´yu Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İspanya Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro´yu makamında kabul etti.  İspanya ile Türkiye ilişkilerinin çok eskiye dayandığını dile getiren Bakan Avcı, “Dolayısıyla birlikte bugüne kadar güzel işler yaptık bundan sonra da özellikle eğitim alanında çok verimli işbirliği imkanı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Bakan Avcı, İspanya Büyükelçisi Peydro´yu Kabul Etti

İspanya Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Jose Ignacio Wert Ortega ile 2013 OECD Eğitim Bakanları Toplantısı dolayısıyla bulunduğu İstanbul’da bir araya geldiklerini hatırlatan Bakan Avcı, iki ülke arasında eğitim işbirliği anlaşması imzalandığını anımsattı.

İspanya’yı kendileri için ayrıca özel kılan bir başka durum olduğunu dile getiren Bakan Avcı, şunları söyledi:

"2005 yılında Sayın Başbakanımız şimdi Sayın Cumhurbaşkanımızla İspanya Başbakanı o dönemde Medeniyetler İttifakı Anlaşmasını birlikte imzalamışlardı, bu inisiyatifi başlatmışlardı Birleşmiş Milletler çatısı altında. Medeniyetler ittifakı girişimi başlatılmıştı. Bu bildiğim kadarıyla Birleşmiş Milletler´de pek çok üyenin de katılımıyla gittikçe genişleyen bir inisiyatif ortaya çıkmıştı. Bu çalışmanın ne kadar anlamlı ne kadar gerekli ne kadar önemli girişim olduğu son günlerde yaşadığımız pek çok dramatik olay vesilesiyle bir kere daha anlaşılıyor” dedi.

Avcı, ziyareti dolayısıyla Peydro’ya teşekkürlerini iletti.

"Türkçe´ye her geçen gün artan bir talep var"

Peydro ise İspanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyi düzeyde olduğunu belirterek, özellikle eğitim alanındaki ilişkilerin önemine işaret etti. Kabinedeki en önemli bakanlıklardan birisinin Eğitim Bakanlığı olduğunu belirten Peydro, "Çünkü gençlerini yetiştirmek suretiyle bir ulusun geleceğini şekillendiren bir bakanlık. Gençler arasında eğitim konusunda iki ülke arasındaki temas ve işbirliğinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Türkçe´nin İspanyolca´dan çok farklı bir dil olmasına rağmen aslında İspanyol öğrencilerin Türkçe´ye her geçen gün artan bir talep gösterdiğini belirten Peydro, "Bu gençler arasındaki iletişimin daha da artması için iki bakanlık beraber çalışmalı" dedi. 

Peydro, 22 ülkede 500 milyon kişinin anadili olan İspanyolcanın öğretilmesi tecrübelerini Türkiye´ye aktarabileceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.