Bakan Avcı: "Her konuda görüşlerinizi hiç çekinmeden bize iletmenizi istiyoruz"  
Bakan Avcı:

Bakan Avcı: "Her konuda görüşlerinizi hiç çekinmeden bize iletmenizi istiyoruz"

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı:” Toplantının verimli hale gelebilmesi için katılımcılar, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan rahat rahat görüşlerini dile getirsinler. Bu taslakla alakalı her konuda görüşlerinizi hiç çekinmeden bize iletmenizi istiyoruz.” dedi.

Bakan Avcı:

Bakan Avcı, telekonferans yöntemiyle bağlandığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslak toplantısında, katılımcılardan hiç kimsenin etkisi altında kalmadan rahat rahat görüşlerini dile getirmelerini istedi. 

Taslağın tamamen ucu açık bir şekilde eleştirilmesi ve önerilerin değerlendirilmesini çok önemsediğini söyleyen Bakan Avcı, "Masa başında, kağıt üzerinde ne kadar parlak fikirler, çözümler üretirseniz üretin, uygulamaya geçildiğinde ne tür sonuçlar doğurabileceğini en iyi sizler biliyorsunuz. Toplantının verimli hale gelebilmesi için katılımcılar hiç kimsenin etkisi altında kalmadan rahat rahat görüşlerini dile getirsinler. Bu taslakla alakalı her konuda görüşlerinizi hiç çekinmeden bize iletmenizi istiyoruz." dedi.

 

Daha önce MEBBİS üzerinden 2 bin 277 görüşün Bakanlığa ulaştırıldığını ifade eden Bakan Avcı, şöyle devam etti:

"Bunları da değerlendireceğiz ama özellikle yüz yüze görüşme bizim için çok önemli. Bizim görüşlerimizi destekleyecek arkadaşlar olsun diye seçilmediniz. Katılımcıları tesadüfen örneklemeyle yapmamızın nedeni farklı görüşleri de değerlendirmek istememiz. Farklı yerlerde, farklı uygulamalar dışından gelen arkadaşlar, bu taslağın aksayabilecek yönlerini bizimle rahat rahat paylaşsınlar diye bu toplantıyı düzenledik." 

Rotasyon ve aile birliğine bağlı yer değişimi konularının çok önemsendiğini dile getiren Bakan Avcı, bu iki konunun sahadaki en çarpıcı örnekleriyle tartışılmasını istedi. 

Kayseri´deki toplantıya Bakanlık bürokratları, 7 bölgeden gelen il millî eğitim müdürleri, ilçe millî eğitim müdürleri, şube müdürleri, her okul türünden bir okul müdürü ve her branştan öğretmenler katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.