Bakan Avcı, Gaziantep’te Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni’ne katıldı  
Bakan Avcı, Gaziantep’te Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Bakan Avcı, Gaziantep’te Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Muhtar Akademisi“ programının, başka yaygın eğitim çalışmalarına hem örnek hem de teşvik edici olacağını belirterek, aynı programın Eskişehir´de de uygulanmasını isteyeceğini bildirdi. 

Bakan Avcı, Gaziantep’te Muhtar Akademisi Mezuniyet Töreni’ne katıldı

Bakan Avcı, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) düzenlenen Türkiye´nin ilk "Muhtar Akademisi" mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında, programı düzenleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin´e ve üniversitenin Rektörü Tamer Yılmaz´ı tebrik etti. 

 

"Demokrasimizin uç beyi"

"Demokrasimizin uç beyi" olarak görev yapan muhtarların, program sayesinde elde ettikleri bilgileri, kendi pratik birikimlerine katarak bundan sonraki çalışmalarında kullanacaklarına ve hizmetlerini daha ileri seviyelere taşıyacaklarına yürekten inandığını belirten Bakan Avcı, öğrenmenin bütün ömür boyu devam eden bir faaliyet olduğunu vurguladı.

 

"İnanıyorum ki muhtarlarımızın mahallelerin önderi olarak bu sertifika programına ilgi göstermeleri, düzenlenecek başka yaygın eğitim çalışmalarına da hem örnek hem de teşvik edici olacak" diyen Bakan Avcı, seçim bölgesi Eskişehir´deki üniversitelerden biriyle "Muhtar Akademisi" programının bir benzerinin uygulanması için çalışacağını ifade etti.

 

Bakan Avcı, akademide verilen liderlik, girişimcilik, arabuluculuk, kamu yönetimi, iletişim becerileri gibi belli başlı derslerin muhtarlarda var olan meziyetler olduğunu, ancak bu sertifika programı sayesinde yeni gelişmeleri de birikimlerine kattıklarını bildirdi. Muhtarlara özellikle çocukları, aileleri, torunları ve seçmenlerine örnek teşkil edecek azimleri için teşekkür eden Avcı, belediyelerin düzenlediği halk eğitim kurslarına yüksek düzeyde katılım için bu eğitimlere katılan muhtarlardan vatandaşı teşvik edici gayretlerini sürdürmelerini istedi. Bakan Avcı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin´i bütün ülkeye örnek olacak icraatı için kutladı.


Bakan Avcı, cübbe giydi

Akademiyi tamamlayan muhtarların cübbe giydiği mezuniyet töreninde, bir muhtara eğitim sertifikasını takdim eden Bakan Avcı, Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı ve Savcılı mahalle muhtarı Ökkeş Titiz tarafından kendisine verilen Türk bayrağını öperek teslim aldı. Daha sonra, eğitim sertifikasının takdim edildiği Bakan Avcı, cübbe de giydi. Akademiden mezun olan muhtarlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Avcı, daha sonra rektörlük binası önünde muhtarların kep fırlatma törenine katıldı.

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.