Bakan Avcı, Fransa´ya Gidecek Öğretmenleri Uğurladı  
Bakan Avcı, Fransa´ya Gidecek Öğretmenleri Uğurladı

Bakan Avcı, Fransa´ya Gidecek Öğretmenleri Uğurladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışı görevi nedeniyle Fransa’ya gidecek öğretmenlerle bir araya gelerek, öğretmenlerin temennilerini dinledi ve tavsiyelerde bulundu.

Bakan Avcı, Fransa´ya Gidecek Öğretmenleri Uğurladı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanı sıra Müsteşar Yusuf Tekin ile AB Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Y. Ziya Yediyıldız’ın da katıldığı görüşmede; Fransa’ya görevli olarak gidecek, öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Konuşmasına, öğretmenlere yeni görevlerinin hayırlı olması temennisi ile başlayan Bakan Avcı, şunları söyledi;

 

“Biz Kamunun Hizmetkârıyız”

Biz Türkiye’nin içinde olduğu gibi dışında da hizmete gidiyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza, çocuklarımıza hizmet etmeye gidiyoruz. Biz kamunun hizmetkârıyız. Orada gittiğiniz zaman sadece çocuklarımızla değil, aynı zamanda veli olmaları hasebiyle de yetişkinlerle de çok yakın temasta olacaksınız. Önce siz tabi Fransızcayı, gittiğiniz ülkenin dilini çok iyi konuşabilmelisiniz. Var olan alt yapınızı geliştirmeniz için bu görev çok iyi bir fırsat ve bu fırsatı çok iyi değerlendirmenizi rica ediyorum. Bu gerçekten önemli bir fırsat. Ne kadar bulunduğunuz ülkenin dilini, kültürünü, edebiyatını, siyasetini, aktüalitesini yakından tanırsanız, hem bireysel gelişiminiz bakımından hem de vereceğiniz hizmetin kalitesi bakımından önemli bir fark ortaya koymuş olursunuz. Bu nedenle sadece öğretmen olarak gitmiyorsunuz, aynı zamanda öğrenci olarak gidiyorsunuz.

 

“Ülkeniz İle İrtibatı Kesmeyin”

Gittiğiniz yerde çocuklarımıza ve ailelerine Türk kültürünü, ülkeye bağlılıklarını sağlayacak aktarımlarda bulunmanız gerekiyor. Bunun için gerekli donanımı sağlamanız, var olan donanımınızı geliştirmeniz gerekiyor. Oraya gittiğiniz zaman da, oradaki öğrenciliğiniz süresince Türkiye’yle, Türkiye’nin aktüalitesiyle, Türk edebiyatıyla, Türk sanatıyla ve tabi özellikle eğitimde yaptıklarımız ve yapacaklarımız konusunda da Türkiye ile irtibatı hiç kesmemeniz gerekiyor. Çocuklarımızı ve ailelerini Fransızca öğrenmeleri ve Fransız kültürüne entegre olmaları konusunda da teşvik edici olun. Tabi entegrasyon ile asimilasyonu karıştırmamak gerekiyor. Biz asimile olmalarını istemiyoruz ama önce kendi kültürlerine sahip çıkmalarını ve bunun yanı sıra da oranın kültürü ile de canlı ilişkiler kurmalarını istiyoruz. Bunlar bildiğiniz şeyler fakat ben bir kez daha hatırlatmak istedim.

 

“Sizden Gelen Başvurulara Her Zaman Açığız”

Sağlık, huzur ve esenlik içinde görev yapmanızı diliyorum. Başarılar diliyorum. Bizlerle irtibatı hiç kesmeyin ve istediğiniz zaman bize ulaşın. Oradaki elçiliklerimizle, eğitim ataşeliklerimizle, müşavirliğimizle, Bakanlığımızla ve Genel Müdürlüğümüzle irtibatı hiç kesmeyin. Bakanlıkta bizim ısrarla uygulamaya çalıştığımız açık kapı politikası var. Dolayısıyla biz her zaman sizden gelen başvurulara açığız. Dolayısıyla siz de vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin size kolayca erişebilecekleri ortamları lütfen hazırlayın. Size istedikleri zaman ulaşabilsinler. Bir kanaat önderi olarak fark ettiğiniz sorunları, onlardan gelecek sorunları, bakanlığımızın görev alanı içinde olmasa dahi her zaman bizlere iletin. Bizde çözmeye çalışalım.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.