Bakan Avcı, EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması ödüllerini verdi  
Bakan Avcı, EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması ödüllerini verdi

Bakan Avcı, EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması ödüllerini verdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Gündelik hayatın koşuşturması içinde hiçbirimizin durup ince şeyleri anlamaya, durup güzel şeyleri görmeye vakti yok zannediyoruz. Bu yarışmaya katılan arkadaşlarımız bize bunun doğru olmadığını kanıtlıyor“ dedi.

Bakan Avcı, EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması ödüllerini verdi

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen  "Yaşadığım Şehir" konulu 2. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması ödül törenine katıldı. Bakan Avcı, törende yaptığı konuşmada, İhsan Derman´ın Türkçe´ye çevirdiği Brezilyalı düşünür Vilem Flusser´in ‘Bir Fotoğraf Felsefesine Doğru’ isimli kitabının Eğitim Bilişim Ağına (EBA) yükleneceğini ve EBA’dan okunabileceğini bildirdi. Bakan Avcı, kitabı fotoğrafla ilgilenen herkesin okumasında yarar olduğunu ifade etti.


İhsan Derman´ın Anadolu Üniversitesinden arkadaşı olduğunu dile getiren Bakan Avcı, "İhsan Derman´a emrivaki yapmak için söylüyorum. Çünkü EBA´ya bu tip kitapları yüklerken telif haklarını almamız lazım. İhsan kardeşime buradan emrivaki yapmış olayım, artık telif filan söz konusu olmaz" dedi.


Şair Gülten Akın´ın toprağa verildiği tarihe denk gelen Paris´teki UNESCO Genel Kurulunda yaptığı bir konuşmada, şairin ‘Cumartesi Yalnızlığı’ isimli şiirindeki ‘Ah kimselerin vakti yok, durup ince şeyleri anlamaya’ dizelerini okuduğunu hatırlatan Bakan Avcı, şunları söyledi: "Gündelik hayatın koşuşturması içinde hiçbirimizin durup ince şeyleri anlamaya, durup güzel şeyleri görmeye vakti yok zannediyoruz. İşte bugün bu yarışmaya katılan arkadaşlarımız bize bunun doğru olmadığını, bazılarının pekala durup ince şeyleri görmeye ve göstermeye vakti olduğunu kanıtlıyor."
 
Şehir gezilerinin önemine vurgu
Bakan Avcı, Türkiye’de felsefi antropolojinin kurucularından Takiyettin Mengüşoğlu´nun felsefeci Arslan Kaynardağ ile yaptığı bir söyleşide, Almanya’daki üniversite eğitimi sırasında hafta sonlarındaki şehir gezilerine ilişkin, "Ben Almanya’dan döndükten sonra Sivas’ı gördüm. Orada yaptığımız gezilerde edindiğim eğitimle Sivas´a bakmaya başladığım zaman bu şehrin ne güzel ne derin bir şehir olduğunu, ne büyük bir medeniyet mirası barındırdığını anladım" ifadelerini kullandığını aktardı.


Bu seneki fotoğraf yarışmasının konusunun şehir eksenli olmasının da isabetli bir seçim olduğuna işaret eden Bakan Avcı, öğrencilerin ve öğretmenlerin eserlerinde bu bilincin yaygınlaştığını görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.
 
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Dinçer Ateş de yaratıcılığı ve düşünmeyi teşvik eden, belgesel özellikteki fotoğraf sanatının eğitim için önemini vurguladı. Ateş, bu yılki yarışmaya 5 bin 3 eserin başvurduğunu bildirdi.


Konuşmaların ardından Bakan Avcı, yarışmada dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.