Bakan Avcı: "Bayrak Ortak Sembolümüz"  
Bakan Avcı:

Bakan Avcı: "Bayrak Ortak Sembolümüz"

Bayrağın etnik kökeni ne olursa olsun bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak sembolü olduğunu ifade eden Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Bayrağı tahrip etmek hangi niyetle yapılırsa yapılsın, öncelikle bayrağa saygısızlıktır" dedi.

Bakan Avcı:

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir´in Günyüzü ilçe Belediye Başkanlığı´nı ziyareti sırasında bir gazetecinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan "Bayrak Genelgesi" hakkında sorusu üzerine, genelgenin Doğu ve Güneydoğu´da yaşanan olaylardan önce hazırlandığını belirterek, denk geldiğini ve anlamlı olduğunu kaydetti.

"En çok bayrak dalgalandıran kurum biziz"

Bayrağın etnik kökeni ne olursa olsun bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak sembolü olduğunu ifade eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla ona sahip çıkmak hepimizin görevi. Bizim bir bayrak kanununu var. Bu kanun da bayrağın nasıl olacağını, milimetrik ölçüleri, nerede, nasıl kullanılacağını, nasıl özen gösterileceğini, hangi günlerde nerelerde dalgalandırılacağını çok ayrıntılı bir biçimde tanımlıyor. Bu olaylardan önce deyişimin sebebi bu. Ülkemizde bazı yerlerde bayrağımızın çok özensiz kullanıldığına şahit oluyorduk. Yırtık, ütüsüz. Türk bayrağının üzerinde herhangi bir resim, amblem, yazı olmaz. Dernek işareti olmaz. Bayrak, kanunda tarif edilen ölçülerde kullanılır. Çok milimetrik olarak tarif edilmiştir. Bayrağı tahrip etmek, hangi niyetle yapılırsa yapılsın, öncelikle bayrağa saygısızlıktır, yasaya aykırıdır. Bunu öncelikle eğitim kurumlarımıza hatırlatmak ihtiyacı duyduk. Çünkü en çok bayrak dalgalandıran kurum biziz elhamdulillah."

"Bayrak Genelgesi"

Öğretmenler ve yöneticilerin bu bilinci hem çevrelerine hem de öğrencilere bir daha hatırlatmaları, kazandırmaları için böyle bir genelgeye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu vesile ile bir kez daha hatırlatmak gerekirse, konuşma yapılan kürsülerin önüne konmaz, bayrak toplantı yapılan masaların üzerine serilmez ve konuşma yapılan yerlerden sarkıtılmaz gibi kanunda çok açık belirtilmiş kurallar var. Son olaylarda maalesef bazı yörelerimizde eğitim kurumlarımız çok ciddi zarar gördü ve bu arada da bayrağımıza da saygısızlık yapıldı, biliyoruz, görüyoruz. Böyle bir genelgeye zaten ihtiyaç vardı ama denk gelmiş oldu. İnşallah bu Türkiye kamuoyunda, doğusuyla, batısıyla, kuzeyi ve güneyiyle ortak şerefimiz, namusumuzun simgesi olan bayrağımıza herkes aynı bilinçle sahip çıkar. Genelgemiz de inşallah katkıda bulunur."

 

Daha sonra Bakan Avcı ve beraberindekilerle, ilçedeki kamu kurumlarını ziyaret etti, inşaatları süren yatırımları yerinde inceledi. 

Haberin Videosu:

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.