Bakan Avcı, Adana´da Branş Öğretmenleri İle Buluştu  
Bakan Avcı, Adana´da Branş Öğretmenleri İle Buluştu

Bakan Avcı, Adana´da Branş Öğretmenleri İle Buluştu

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adana´da ildeki değişik branşlardan 30 öğretmen ile bir araya geldi.

Bakan Avcı, Adana´da Branş Öğretmenleri İle Buluştu

Nezihe Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi´nde öğretmenlerin tek tek görüşlerini alan Bakan Avcı, öğretmenlerden gelen soruları yanıtladı ve öğretmenlerin çözüm önerilerini dinledi.

Buluşma öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Avcı, bir gazetecinin "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminde tercih yapmayan öğrencilerin otomatik olarak imam hatip liselerine yönlendirildiğine" dair iddialar olduğunu hatırlatması üzerine, tercihlerin nasıl yapılacağını; öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin çok iyi bildiğini söyledi.

 

Bu tür söylentilerin 1 milyon 300 bin öğrenci ile velilerini tedirgin etmek için özellikle çıkartılan spekülasyonlar olduğunu ifade eden Bakan Avcı, şunları kaydetti: 

"Hangi öğrencinin hangi tercihler doğrultusunda hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz bilir. Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz, olmamıştır bugüne kadar. Kaldı ki en büyük kontenjan meslek liselerinde, sonra anadolu liselerimizde, sonra anadolu imam hatip liselerinde, sonra sosyal bilimler liselerinde... Dolayısıyla kontenjanlar müracaatlara uygun. Öğrencilerimiz de kendilerine en uygun olan tercihlerini seçimlerini yapacak ve okullarına yerleşecekler. Özellikle velilerimizden rica ediyorum. Bu konularda çok dikkatli olsunlar, çünkü onları tedirgin etmek için çok sistematik bir çaba olduğunu müteakip defalar söyledim. Onlara karşı da duyarlı olmalarını özellikle rica ediyorum."

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.