Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi Bass´ı kabul etti  
Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi Bass´ı kabul etti

Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi Bass´ı kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Suriyelilere yönelik meslekî eğitim merkezi kurulması veya meslek kursu açılması gibi bir projenin ABD ile ortak işbirliği içinde yapılmasının anlamlı olacağını, konuyla ilgili yapılacak çalışmalara da örnek teşkil edeceğini belirtti.

Bakan Avcı, ABD Büyükelçisi Bass´ı kabul etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Suriyeli mültecilerin eğitim ihtiyaçları konusunda görüşmek üzere gelen ABD Büyükelçisi John Bass´ı makamında kabul etti.

 

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kabulde, Türkiye´de yaklaşık 3 milyon Suriyeli bulunduğunu, 995 bin Suriyelinin eğitim çağında olduğunu belirterek, Millî Eğitim Bakanlığının 330 bin Suriyeli çocuğa eğitim sağladığını, yakın zamanda 450 bine ulaşma hedefinin olduğunu dile getirdi.

 

Bakan Avcı, "Türkiye olarak konuyla ilgili olarak ciddi emek harcıyoruz, dünya kamuoyunda takdir topladık, fakat benzer çalışmaları diğer ülkelerden de bekliyoruz." dedi.

 

Bakan Avcı, Suriyelilerle ilgili uygulanan ve uygulanacak çok sayıda proje bulunduğuna işaret ederek, Millî Eğitim Bakanlığı ve ABD Büyükelçiliği koordinatörlüğünde yeni projelerin değerlendirilerek pratik şekilde uygulamaya geçilebileceğini ifade etti.

 

Meslekî eğitim merkezi kurulması veya meslek kursu açılması gibi bir projenin ABD ile ortak işbirliği içinde yapılmasının anlamlı olacağını dile getiren Bakan Avcı, konuyla ilgili yapılacak çalışmalara da örnek teşkil edeceğini belirtti.

 

ABD Büyükelçisi John Bass ise, özellikle meslekî ve teknik eğitim olmak üzere Suriyelilerin eğitimi konusunda Millî Eğitim Bakanlığıyla işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.