Bakan Avcı, “Bir Neslin Ağabeyi“ panelinde Fethi Gemuhluoğlu´nu anlattı  
Bakan Avcı, “Bir Neslin Ağabeyi“ panelinde Fethi Gemuhluoğlu´nu anlattı

Bakan Avcı, “Bir Neslin Ağabeyi“ panelinde Fethi Gemuhluoğlu´nu anlattı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Fethi ağabey, gölgesinde pek çok insanı barındıran büyük bir çınar gibiydi. Her meslekten insanlar onun yanında huzur bulurdu“ diye konuştu.

Bakan Avcı, “Bir Neslin Ağabeyi“ panelinde Fethi Gemuhluoğlu´nu anlattı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından yazar Fethi Gemuhluoğlu anısına TDV Kocatepe Konferans Salonunda düzenlenen "Bir Neslin Ağabeyi" adlı panele katıldı.

 

Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Müdürü Hicret Toprak´ın konuşmasıyla başlayan panelde konuşan Bakan Avcı, "ağabeyi" olarak andığı Fethi Gemuhluoğlu ile hatıralarından örnekler verdi. Lise öğrencisiyken tanıdığı Gemuhluoğlu için, "Fethi ağabey gölgesinde pek çok insanı barındıran büyük bir çınar gibiydi. Her meslekten insanlar onun yanında huzur bulurlardı" diye konuştu.

 

Scott Fitzgerald tarafından kaleme alınan "Muhteşem Gatsby" romanının girişinde yer alan bir cümleyi aktaran Bakan Avcı, şöyle devam etti: "Roman kahramanı diyor ki ´Babam bana ilk gençlik yıllarında şöyle bir nasihatta bulunmuştu. Bir gün senin değer verdiğin özelliklerle donanmamış insanlarla karşılaşırsan sakın onları kınama, çünkü onlar senin gibi ağzında altın kaşıkla doğmamışlardır´. Bu İngilizce bir deyim, yani senin kadar şanslı bir ortama doğmamışlardır. Bu cümleyi pek çok zaman Fethi ağabey ile hatırladım hep. Bazı durumlarda demek ki ´onun bir Fethi ağabeyi olmamış´ dediğim oldu. Dolayısıyla kendimizi çok şanslı, Mustafa ağabeyimizin deyimiyle piyango vurmuş olarak hissediyorum."

 

"Gemuhluoğlu sıdk ile yad ediliyor"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise Ankara´ya 1980´li yılların başında geldiğini ve o günden beri pek çok insanın Gemuhluoğlu´nu sıdk ile yad ettiğine şahit olduğunu ifade etti.

 

"Bu çok güzel bir haslet" diyen Görmez, "Keşke her mümin bu makamı elde etmek için, bu meziyete sahip olmak için bir çaba içerisinde olsa. Bu ´desinler´ diye yapılan şeylere benzemez. Ben rahmetle yad ediyorum ve Cenabı Hakk´ın bizleri de başkalarının dilinde sıdk ile yad edilmeyi hepimize nasip eylesin diyorum" değerlendirmesini yaptı.

 

Moderatörlüğünü Dr. Necdet Subaşı´nın yaptığı panele katılan yazar ve akademisyen Prof. Dr. Sadettin Ökten ile Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Genel Başkanı Dr. Metin Eriş de Gemuhluoğlu ile olan anılarını paylaştılar.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.