Bakan Avcı, 7. Uluslararası Dergi Fuarı’na katıldı  
Bakan Avcı, 7. Uluslararası Dergi Fuarı’na katıldı

Bakan Avcı, 7. Uluslararası Dergi Fuarı’na katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 7´ncisi düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı’na katıldı.  

Bakan Avcı, 7. Uluslararası Dergi Fuarı’na katıldı

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sirkeci Garı´nda, 20 ülkeden 305 derginin katılımıyla gerçekleşen fuarda dergileri inceledi, katılımcılarla ve ziyaretçilerle sohbet etti. Bakan Avcı, fuarda, eski bir dergici olduğunu hatırlatarak, dergi fuarını her yıl severek, isteyerek, özenerek ve imrenerek gezdiğini söyledi. Fuarda birçok öğretmen ve öğrenciyle karşılaştığını aktaran Bakan Avcı, bu yıl katılımcı sayısı ve dergi türlerindeki artışla, ziyaretçi sayısı ve niteliğinin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

 

Bakan Avcı, fuarı düzenleyenlere teşekkür ederek, "TÜRDEB inşallah uluslararası bir kuruluş haline de gelecek. Gördüğüm kadarıyla katılımcılardan da belli. Çok sayıda yabancı dergi bu fuarda yer aldı. Önümüzdeki yıllarda bu yelpazenin de genişleyeceğini görüyoruz. Bu bakımdan çok bereketli bir fuar çizgisi sürüyor. Edebiyat, sanat, kültür, arkadaşlık ve dostluk buralarda bereketlenir. O bakımdan bu fuar çok güzel duygularla gezdiğimiz ve bir sonrakini iple çektiğimiz bir etkinlik oldu." dedi.

 

"Gençlerin dergi çıkarmaları bugün artık daha mümkün"

Kendisinin dergicilik yaptığı zamanlarda şartların daha zor olduğunu anlatan Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Şimdi daha dar imkanları olan gençlerin, öğrencilerin, öğretmenlerin değişik formatlarda dergi çıkarmaları bugün artık daha mümkün ve ucuz hale geldi. Eskiden sadece matbaa üzerinden, yani bildiğimiz, kurşun, dizgi, entertiple dergi çıkarılıyordu. Bizim zamanımızın teknolojik imkanlarıyla kıyaslanamayacak bir yelpaze oluştu. Gençler de bunu çok güzel değerlendiriyor."

 

Bazı dergileri not eden Bakan Avcı, "Millî Eğitim Bakanlığının özellikle, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, fen liselerine, imam hatip liselerine yönelik bazı yayınlara abone olma imkanı var. Tabi bu konuyla ilgili bütçemiz çok geniş değil. En azından öğretmen ve öğrencilerimizin kendi okul türlerine uygun dergilerle tanışmalarını sağlamak için böyle bir uygulama başlattık. Bazılarını gözden kaçırdığımızı bu vesileyle gördüm. O bakımdan, onları Ankara´ya döndüğümüzde bütçemizi de zorlayarak abone sayımızı artıracağız." ifadelerini kullandı.

 

Kendisine kitap ve tablonun takdim edildiği Bakan Avcı, bir saat süren ziyaretinin ardından fuardan ayrıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.