Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi  
Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’in katılımıyla, Kayseri´de "Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu" ve "Edebiyatımızın Yerli ve Millî Sesi Tarık Buğra" paneli gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü´nün bir grup üniversite öğrencisiyle başlattığı, Millî Eğitim Bakanlığının iş birliği ile yürütülen "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi" kapsamında, Kayseri’de düzenlenen panele çeşitli illerden çok sayıda öğrenci katıldı. Türk edebiyatının tanınmış yazarlarından Mustafa Kutlu ve Tarık Buğra´nın konu edildiği panelde öğrenciler, Kutlu ve Buğra´yı anlattı. Panel sonunda gazetecilere değerlendirmede bulunan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi"´nin küçük ama verimli bir proje olduğunu, çok önemli geri dönüşler aldıklarını söyledi.
 
Millî Eğitim Bakanlığı olarak projeyi bünyelerine aldıktan sonra sürdürülebilir hale getirdiklerini ifade eden Erdem, şöyle konuştu: "Küçük ama verimli bir proje, 2011-2012´de başlayan sonraki değerlendirmelerde çok faydalı olduğunu gördüğümüz, takip ettiğimiz bu projeyi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alarak bir protokolle Sayın Sami Güçlü Bey´in başkanlığında bakan yardımcısı olarak benim yardımcılığımla ve bir heyetle sürdürülebilecek bir proje haline getirdik. 20´nin üzerinde ilde, birçok ilçede bu proje yürüyor. Projeye katılan öğrencilerde olumlu yönde önemli gelişmeler gözlendi. Proje kapsamında seçilen millî ve yerli 10 yazarımız var. Bugün öğrencilerimiz, değerli yazarımız Mustafa Kutlu´yu ve Tarık Buğra´yı anlattı. Bu öğrenciler Mustafa Kutlu´nun tüm eserlerini okudu, hakkında yazılan yazıları, kitapları okudular ve konularına göre sunum yaptılar. Bu yazar hakkında, kitap yazmış büyükleri kadar bilgi sahibi bir sunum yaptılar. Onların iç dünyalarında değerlerinde çok büyük bir artış olduğunu hissediyoruz."
 
Okuma gruplarına giren çocukların edebi yazılarında, yarışmalarda birinci olmaya başladıklarını, hem aile hayatı hem dünya hayatı hem de okul hayatlarının çok daha iyi bir noktaya geldiğini gördüklerini aktaran Erdem, "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi´ni çok önemsiyoruz. Çok büyütülebilir, 10 bin, 30 bin çocuğa ulaşılabilir ama o zaman belki amacından sapmış olur. Öğrencinin buna hevesi okumaya düşkünlüğü de olacak ve aynı zamanda bu şekilde huzurda yansıtabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.